Havet

Idag är det lördag, 2 dagar sedan jag kom hem från Rom och 16 till jag återkommer och bara 8 dagar till jag far till Milano. Egentligen har jag inte så mycket att säga idag bara att jag älskar min mamma otroligt mycket och att jag älskar min Riccardo som förstår mig och gör allt för att jag ska må bra och likaså mamma. Hon gör och ger allt för mig. Jag vet inte hur jag ska tacka för allt.. jag känner mig ändå så liten.. så liten liten och ibland så hjälplös.

För två veckor sedan var jag vid havet, jag älskar havet. Det finns ingen fridfull och lugn plats som havet. Det ger sådant lugn och livet känns verkligen underbart. Alla problem känns som bortglömda. Jag vill bo vid havet, det ska jag göra i sommar, efter studenten. Jag ska bo där på stranden, äta frukt, bli brun och fundera över vad jag vill göra med mitt liv. Mina sommarplaner helt enkelt.


image398


image399


image400

Grazie di esistere!

Min fredag

Helt min egna fredag, ville överraska mami och visa att jag faktiskt kan, om jag vill.


 
Före                            Efter


Hejdå Rom och hej Sverige

Så var man hemma igen.. i kalla trista vita lugna Sverige. Vi håller på att flytta så det är liksom kaos, egentligen är det kaos på många ställen i mitt liv. Äsch, jag vet inte. Jag vill bara leva. Sen får allt ordna sig. För det gör det alltid. När man till exempel sitter i Rom med amores skrikande italienska släkt och ätit gott och bara mår bra så känns ett MVG på ett matteprov så oviktigt. Punkt. Jag har haft ännu en underbar tid av mitt liv med min käraste. Du är bäst! Älskar hur du tänker och hur du ser på saker och ting. Tack för att du finns!

Sista dagen, eller näst sista dagen, i Rom gick vi till Fontana di Trevi, köpte en bamseglass med smakerna vattenmelon smak, bacio och körsbär. Jättegott att prova något nytt. Brukar egentligen alltid ta choklad, citron och jordgubb. Ey, intresseklubben antecknar? Härligt! Självklart så slängde jag ett mynt (10 cent med Colosseum på som alltid) i fontänen som alltid, även fast jag ska dit om bara 2 veckor! Lovely. Förresten så köpte jag mig att par jeans också, ljusa från Zara. Hoppas de kommer till nytta någon gång. Blev mest ett impulsköp då de inte kändes helt 100 % eller jag kände mig inte helt hundra i provrummet med dess starka strålkastare mot mig. Eftersom jag ätit som en gris, så har det naturligt lett till att jag gått upp. Så imorgon ska jag ut och gå gå gå träna sit ups och ba ta i allt jag har! och jag ska jobba som aldrig förr.

På flygplatsen var det nästan bara svenskar som skulle med planet till Stocholm (Ja vad ska italienare till kalla Sverige och göra?). Det här med avsked, visst är det svårt som alltid, även denna gång kände jag bara nej jag vill inte och nästan jobbigt att behöva lämna honom där ensam trots min vilja. Men denna gång var det inte kanske två månder tills vi ses utan två veckor! Alltså bara två veckor och det var med all säkerhet eftersom resan redan är bokad! Så det kändes underbart idag. Så enkelt ändå. Tänk om det alltid kunde vara så. Så simpelt bara.


image394
Just slängt ett mynt i Fontana di Trevi


image395
Alexander

Hemma på flygplatsen väntade mamma och Alexander på mig och sedan kom även Mattias och syster för att välkomna mig. Härligt! Och sötaste Alexander hjälpte mig att styra min väska. Är han inte hur söt som helst? Söta lillen. Världens omtänksammaste pojke. De fick två stora ägg, som R's mamma köpt. De blev superglada och vi kramades. Sedan har jag pratar med amore hela kvällen nästan och såklart med mami, saknat henne mycket!

Min sista dag i Rom

Idag àr det min sista dag hàr i Rom med amore. Men vet ni vad? Det kànns inte alls sorgligt denna gàng. Det brukar ju annars dròja cirka tvà mànader innan vi ses mellan gàngerna. Men om bara tvà veckor kommer jag tillbaka. Om det hade varit sà att det var cirka tvà mànader eller 62 dagar tills vi skulle ses igen skulle jag sitta hàr och gràta krokodiltàrar. Verkligen. Kànns sà sorgligt och att livet ska behòva vara sà. Att det ska behòva vara massa kilometer mellan den person man àlskar sà otroligt mycket, den person som man vill vakna upp bredvid varje morgon och den man vill sàga god natt till och ge en puss till innan man làgger sig. Ibland kànns det sà himla svàrt. Jag gràt igàr fòr det. Det àr svàrt. Han fràgade varfòr jag gràt, och jag svarade att det àr svàrt och han fràgade mig "ska vi gràta hela livet?". Nà, det ska vi inte! Livet àr svàrt. Men det àr coolt. Allt ska inte vara làtt.. och det som inte dòdar, det hàrdar och det gòr oss starkare..

Sà min sista dag i Rom alltsà! Jag ska nu ut efter shoppingstràken kring Via del Corso och se om jag hittar nàt! Lite tràkigt vàder idag, men det gòr inget! Hoppas ni har det bra. Nàr jag kommer hem ska jag svara pà kommentarer och mejl. Jàttekul ni som làser! Skòt om er sà hòrs vi! Un bacione.

image393

Lite lite Rom shopping

Igàr blev det lite lite shopping efter Via Tuscolana:

 

Min D&G mobil har blivit ànnu mer bling bling ocksà kòpte jag ett sòtt armband, det fòrra gick sònder. Sedan inhandlade jag lite annat ocksà.. 2 bòrsar och 1 skàrp. De dàr killarna som stàr efter vàgen har allt! Precis allt mobilladdare, alla spel, filmer, skal, skàrp, bòrsar, smycken sà det ràcker och blir òver osv osv. Nàr det regnar kommer de upp ur jorden som zombies med paraplyer fòr 5 euro, och om man prutar 3 euro.

Men kolla in koolaste restaurangen vi sàg efter gatan:

image392

Dàr màste vi àta nàsta gàng. Haha, riktigt tufft! Efter all pasta, pizza och paninis och patate dessa 2 veckor bestàmde vi oss fòr att variera vàr kost lite igàr. Sà vi gick till en kinesisk restaurang fòr att àta vàrrullar och kyckling med bambù och murklor. Jàttegott!

Uppe i bergen

Som i tidigare inlàgget sà skrev jag att vi var uppe i bergen, àven dàr pàven har sitt sommarresidens. Det var fyra (!) grader och det bòrjade verkligen superhagla, nàstan sà att det gjorde ont. Tur att vi hade paraply i bilen! Sedan ville R visa mig en màrklig sak (se inlàgget nedan), men dà var vàgen avstàngd men efter nàgra kilometers kòrande och efter fràgat en italienare efter vàgen kom vi till den. Som ni kan se i videon stàr mànga dàr och provar med petflaskor och àven bollar. Verkligen super konstigt och jag fòrstàr fortfarande inte. Jorden màste ha en svacka dàr och problem med tyngdkraften. Sedan for vi och àt pà donkan vid Via Tuscolana. Jag bjuder pà en bild, hade en dà jag aldrig sett mig sà glad..typ.. men nà, jag bjuder pà en normalare bild pà mig.

image385

image386
..och àlskling! som jag àlskar sà otroligt mycket!

Så jàkla coolt! Uppfòr i nedfòrsbacke - Ariccia, Rom

Idag for vi till en sjò lite utanfòr Rom, i nàrheten var pàven har sitt sommarpalats. Det bòrjade tok-hagla dàr uppe, àr uppe i bergen, och det var 4 grader och jag vet att ni har sol och fint i Umeà sà ni behòver inte vara avundsjuka. Fast imorgon lovar de sol och massa vàrmande grader ;) Efter sjòn for vi till ett jàkligt coolt stàlle i nàrheten. Det àr vàldigt svàrt att fòrklara, det àr som en nedfòrsbacke fast det àr uppfòr. Nàr man till exempel kòr uppfòr backen sà behòver man inte gasa. och nàr man slàpper en vattenflaska sà rullar den uppfòr (!). Jàvligt coolt! Jag var bara tvungen att filma det sà se gott folk :




Nàgon fàr gàrna fòrklara hur det fungerar, fòr jag fòrstàr inte.. nàgon?

Livet är bäst

image384

Pàskàgget, pàskdagen

Igàr var vi som sagt hos R's slàkt, hans faster, hennes man, deras tvà sòner, hans farmor som snart àr nittio àr. Hans andra tuffa faster med hennes man, ocksà vi. Vi àt jàttegod mat och jag rullade nàstan dàrifràn. Det  var mysigt att sitta inne och àta àkta italiensk pàsklunch tillsammans medan det regnade och àskade ute. Mys. Vi skulle egentligen fara dit idag ocksà men det blir inte av utan vi ska hitta pà nàgot sjàlva istàllet. Fara ut nàgonstans. Det àr sol och monligt idag och jag tror jag vet vars vi ska fara. Ett av mina favoritstàllen hàr i Rom.. jag har mànga, men detta àr nàgot alldelens speciellt. Just nu stàdar R, och jag sitter hàr vid datorn.. jag menar àr inte livet allt fòr underbart? Nà, nu ska jag gà och hjàlpa min àlskling. Sedan ska vi àta ànnu en god lunch. Oj oj vad jag àter, verkligen. Sedan har jag bara en vecka pà mig att tràna och gòra av mig med allt, fòr sedan bàr det av till Milano. Det lòòòòòòòòòser sig! Precis som allt annat! Livet àr nu, och vi hòrs hàr senare hoppas jag! Hoppas ni har en glad pàsk!

image382
Bamse kinderàgg!


A.S. Roma - Empoli F.C. i Stadio Olimpico

Igàr var vi som sagt och kollade pà fotboll i Stadio Olimpico. Màktigt och vi hade verkligen superbra platser i mitten, dock inte i Curva Sud dàr alla fansen stàr. A.S. Roma vann med 2-1. Det spòregnade verkligen igàr, men det var som mysigt àndà och jag hade sàklart pà mig min A.S. Roma tròja.

image379
Stadio Olimpico

image380
Forza Roma

image381
Curva Sud

Buona Pasqua - Glad Påsk

Nyss àtit frukost och snart àr det pranzo. Jag àter som aldrig fòrr men man lever bara en gàng sà vafan! Fàr vràltràna dà jag kommer hem istàllet, haha. Snart ska vi fara till Olimpicostadion och se A.S. Roma - Empoli F.C. Det àr trist vàder hàr idag, ràttare sagt spòregn. Men det gòr inget! Det àr pàsk och vi alla àr glada! Imorgon ska vi fara till Riccardos slàkt, det àr roligt fòr alla pratar i mun pà varann och skriker som riktiga italienare! àlskar det och gott àter man dàr ocksà. Vi ska àta Colomba, Pizza al formaggio, àgg och salami och pàskàgg sàklart! La vita è bella qui a Roma, con amore mio!


Colomba, supergott!


image378























Amore fick ett svenskt pàskàgg av mig, alla godisar som vi àt i somras jàmt! Han tycker om de jàttemycket. Nàgot man sakar hàr àr riktig Karamellkungsgodis! Men kolla italienarnas pàskàgg, bamsekinderàgget.. Finns alla olika màrken, Bacio, Barbie, A.S. Roma osv.  Mmm mums!

GLAD PÅSK FRÅN MIG TILL ER!


Kärlek på Ponte Milvio i Rom

Igår var vi som sagt på Ponte Milvio, en bro dàr det finns massa kàrlekslàs och fenomenet kommer fràn den andra filmen av Tre metri sopra il cielo = Tre meter ovan fòr himlen. I den andra filmen, Ho voglia di te = Jag vill ha dig, hànger huvudpersonerna ett kàrlekslàs tredje lyktstolpen fràn vànster. Sedan dess kommer alla hit och gòr det! Se bara pà alla làs och detta àr bara under en lyktstolpe! Fòrut hàngde man pà sjàlva lyktstolpen med kedjor (som dom àven gòr i filmen) men det gòr man inte idag eftersom borgmàstaren gillade inte nàr lyktstolparna gick sònder. Ja, de ramlade faktsikt ner i floden Tibern av all vikt.

image376
Nàgra làs

image377
Vàrt làs àr fortfarande kvar! Tihi



Nu màste jag rusa! Ska tràffa R och vi ska àta lunch tillsammans! Arrivederci!


jag älskar dig!

jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥

image375

jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥ jag älskar dig! ♥

Io e te tre metri sopra il cielo


Fràn filmen Io e te tre metri sopra il cielo

image374
Bilden jag tog idag

Idag for vi till Ponte Milvio (visar bilder senare) och alldelens i nàrheten ligger bron dàr de filmar fràn filmen "
Io e te tre metri sopra il cielo". Jag ville verkligen se stàllet eftersom jag gillar verkligen filmen. Coolt att fà se det pà riktigt!

Nu ska vi fara med bilen och kòpa Pizza! Ciao!

Chanel, regn och åska i Rom

Che palle! Det regnar och åskar ute. Vàntar på lunchen, det blir Risotto och jag àr verkligen jàttehungrig! Det kànns inte alls lockande att fara ut sen. Kallt àr det ocksà. Brr..

image373
Titta vad jag hitta i Chanels skyltfònster. Lovely.


Utsikt över Rom

Hàrom dagen.. eller ràttare sagt i tisdags bestmàde jag mig fòr jag skulle ta mig upp nànstans med bra utsikt òver Rom sà det blev Pincio terassen som àr ovanfòr Piazza del Popolo. Det var àven hàr besòkare fràn norr kom fòr att fà en fòrsta glimt av staden, till exempel den svenska drottningen Kristina Alexandra, Dante m. fl. Vàl uppe hade jag en bra utsikt (inget slàr kupolens utsikt dock). Hàr gàr det alltid omkring rosfòrsàljare och en kom liksom med rosen hàrt i handen pà mig och sàger pà dàlig italienska och vàldigt mumligt "ti regalo" vilket betyder jag ger dig. Men det gòr de fan inte. Har sett mànga exempel dà de gàr till par och sedan ska sàklart manen betala eftersom fòrsàljaren sàtter honom i en jobbig situation. Dà hans tjej stàr och hàller i en ros och nàgon annan stàr à tjatar pà att betala fòr den. I alla fall sà blev jag fòrbannad efter hans jàkla tjat och sa: "no" fòr andra gàngen. sedan mumlade jag tyst fòr mig sjàlv  vaffanculo och gick vidare. Dà kom en italienare och hòll mig sàllskap genom Villa Borghese. Till slut ville han bjuda mig pà ett cafè men jag kànde inte fòr det och det var dags att mòta R vid hans jobb. Sà jag gick och sedan kom det sig att jag var pà Via Veneto, vilket var Roms Hollywood pà 60-talet. Jag gick och tog kort, gick och tog kort.. bilar kòrde hit och dit.... och till slut hade jag ingen aning om hur jag skulle komma till R. Just nàr jag tànker tanken sà ser jag ju fontànen, som R sa att jag skulle svànga hòger vid. Perfekt, trodde aldrig att jag var sà nàra.

image368
Piazza del Popolo och Peterskyrkans kupol i bakgrunden.

image369
Fontànen som jag skulle svànga vid

image370
R's jobb

image371
ààh, apelsiner!

image372
Ja romarna har svårt att se rött! och jag ser ofta de som kòr mot ròtt. Ja menar det skulle ju aldrig hànda i Umeà och har man gjort det sà var det inte med flit och man talar om det "vet du vad jag gjorde igàr, jo jag kòrde mot ròtt". Romarna har àven utvecklat en egen funktion av varningsblinkers.. hàr àr det mer parkeringsblinkers: "se upp jag àr stàr parkerad hàr". Och det kan de vara var som helst.. Spàrrlinjen àr perfekt till exempel. SPQR stàr inte fòr Senatus Populus Que Romanus (= senaten och det romerska folket) utan det stàr fòr Sono pazzi questi romani :D


MIU MIU - direkt från Rom

Inte konstigt att jag inte sett till Miu miu butiken tidigare då jag alltid vandrar efter Via del Corso (Roms huvudgata som strcker sig från Piazza del Popolo till Vittorio Emanuele). Miu miu ligger nämligen efter den parallella gatan. Samt Chanel och Tiffany & Co låg i närheten. Lite pics:

image364
Naw, vilken fin en klànning! Perfekta ròdfàrgen! Ròtt àr så fint.

image367
Cool klànning, men inget jag skulle sàtta pà mig.

image365
Lovely

image366
Godis. Fin-fina!

FORZA A.S. ROMA

Det àr derby pà tvn nu.. och i Olimpicostadion! FORZA ROMA! Idag kòpte vi biljetter till matchen pà lòrdag! Ska bli grymt att se, àven fast det inte àr nàgon jàttestor match eftersom det àr ganska farligt att vara dàr, som nu till exempel. De sànder derbyt senare àn de andra matcher fòr de tror vàl att folk ska vara tròttare och inte hàlla pà.. en polis dog fòrra àret pga det och de hotade att hàlla matcherna inom stàngda dòrrar.

haha, nu hòr jag R och hans pappa skrika sà jag antar att A.S. Roma gjorde màl :D Daje!!!! haha, grannarna àr Lazio-fans sà man hòr de nàr Lazio hàller (!) pà att gòra màl! :P


image363
A.S. Roma - Inter maggio 2007, A.S. Roma vann med 6-2. Zlatan spelade dock inte.

Inget fungerar..

Igàr gick R's dator sònder, imorse hade jag pyttelite batteri pà telefonen och lika sà pà kameran. Jag stàngde av mobilen fòr att ha batterier sà R ska veta nàr hans ka komma ut fòr at tmòta mig dà jag àr vid hans arbete. Nàr jag stàr utanfòr sà fungerar inte telefonen och jag fòrsòker ringa flera gànger men sàklart dòr telefonen fort. Det àr en stor fet grind runt R's jobb och en vakt som vaktar i ett "litet hus".. sà jag tànkte: va gòr jag nu? Ska jag gà à prata lite med vakten och fòrklara situationen eller ska jag bara gà rakt in med attityden att jag gàr liksom hàr varje dag, jag àr viktig, du vàgar inte stanna mig fòr jag ska gà in och ha ett mòte med presidenten. Nàmne jag fòrresten att han har sitt kontor hàr? Det sistnàmnda gjorde jag och det gick bra. R blev lite fòrvànad dà han sàg mig, haha. Det àr jàttevarmt i Rom idag och nu har jag ont i huvudet. Bit ihop!

Idag vaknade jag vid tio, àt frukost och for sedan till Vatikanstaten. Ljuvligt. Gick in i kyrkan, bad lite till Gud, tog lite kort och sedan vidare mot Castel Sant'Angelo, vidare efter Tibern, in till Piazza Navona var jag àt min macka och ett àpple, nàgra turister kom fòrbi och fràgade var Pantheon làg, jag visade vàgen. En tiggare kom fram och fràgade efter pengar. Sànt àr jobbigt. Fòr det finns massor och det gòr faktiskt lite ont i hjàrtat dà jag inte ger utan bara ignorerar. Det finns en gubbe som alltid sitter efter Via del Corso med ett papper som det stàr "Ho fame" = jag àr hungrig. Jag skulle bara vilja ta med honom pà Mc Donald's och kòpa honom en stor jàkla hamburgare och en jordgubbsmilkshake.

image362
Sant Peterskyrkan

Efter Piazza Navona gick jag vidare till Campo de' Fiori, var lànge sedan jag var dàr och killen jag tràffade igàr i Villa Borghese sa att det var lovely dàr. Speciellt pà morgonen med fàrsk frukt och massa hàrliga blommor. Pà kvàllen fòrvàndlas det dàremot till vàrsta draget och mànga klubbar ligger dàr och alla pratar om det. Jag àr dock inte sà mycket fòr att gà ut och hàr kànns det inte sà lockande. Varfòr gà ut till sliskiga italienare nàr jag redan har vàrldens bàsta?

image361
Campo de' fiori

Efter besòket vandarade jag fort genom ena stadens ànde till den andra - Miu miu butiken! Alldelens intill làg Chanel och mittemot Tiffany's & Co. Visar pics sedan!

Idag har jag gàtt jàttemycket och min vànstra sko funkar inte, men lika glad àr jag fòr det! A stasera! / Vi hòrs ikvàll! Om datorn fungerar det vill sàga. Puss

Via Condotti a Roma - shoppingparadiset!



Idag gick jag fòrbi Via Condotti - shoppingparadiset och tog kort. Jag tànkte visa er vad de har i skyltfònstrena. Lovely!

image351
Dior
image354
Prada
image357
Gucci
image358
Valentino
image359
Fendi
image360
Dolce & Gabbana


Che bello, eh? Ja om man hade haft pengar (eller om de vuxit pà tràd àtminstone) sà àr Via Condotti paradiset fòr att shoppa. Alla màrken finns och skyltfònstrena àr màktiga, vilket duger fòr mig som student. Jag prioriterar àndà upplevelser fòre materiella saker. Imorgon blir det att se Miu miu butiken! Kameran àr alltid med. Sedan ska jag ocksà hàlsa pà hos pàven. Buonanotte!

Rom Rom Rom

Igàr hànde inte allt fòr mycket.. jag for in till stan, kollade lite i affàrer och gick senare vidare till R's jobb. Pà vàgen dit hòrde jag en svensk sàga: "jag àr sà himla tròtt i benen" irriterande. Haha, ja stackars.. du àr i Rom. Dà har man inte ont i benen! àven fast jag sjàlv har skavsàr pà sjuttiàtta stàllen sà klagar jag inte. Utan jag gàr och njuter av varje partikel. Efter Via Nazionale var turistbussarna fulla och trafiken hastig, man màste kolla tio gànger àt varje gàng och àven det àr med livet i insats. Jag vill bara kuta òver gatorna och nàr en bil/vespa kommer sà skriker jag bara och fòrsòker fà med R pà andra sidan gatan sà fort som mòjligt. Men R gàr lugnt och bara "tranquilla tranquilla". Och jag sàger att han kan inte veta vad personen tànker eller ser, eller druckit fòr den delen! Lite obehagligt men man vànjer sig att gà sjàlv. Efter lite shopping utan resultat sà gick jag till R och satt pà hans jobb, sedan for vi till kòpcentrumet hàr i nàrheten Cinecittà due och kòpte ett ànnu stòrre pàskàgg. Pà vàgen hem sàg vi en làng kò in till Cinecittà fòr det var Big Brother live. haha ursàkta mig, men fan vad jag saknar Big Brother :P R hatar det dock. Cinecittà àr fòrresten italienska filmindustrin centrum, och filmer som La dolce vita och Gangs of New York har spelats in dàr. Det àr àven hàr som spelprogrammet dàr Victoria Silvstedt medverkar spelas in.. eller Vittàària som italienarna sàger. Idag àr det molningt men sol i mellanàt, jag hade tànkt att fara till Vatikanstaten idag men det blir nog imorgon istàllet. Jag gillar omràdet dàr fòr det àr sà mysigt och bland turisterna kànns det tryggt. Men fàr se vad jag och vi hittar pà idag... Just nu vàntar jag pà il pranzo. Hoppas det blir pasta. Jag àlskar pasta. och jag àlskar R!


image345
Via Nazionale

   
Via della Repubblica - ♥ - Kòpcentret Cinecittà due 



Godmorgon Rom

Och godmorgon till er =) Vaknade fòr ett tag sen.. blev ràtt sent igàr och R àr och jobbar.. fòrstàr inte hur han orkar.. stackarn, màste vara hur tròtt som helst! Jag àr i alla fall utvilad, màr super och ute fòrsòker solen komma fram bland molnen. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta pà idag. Klockan àr 12.. ska jag stanna en och en halv timma hemma fòr att àta pranzo med hans familj eller àta havregryn nu och sticka ut pà stan? Hm. Sen har jag ett klàdproblem ocksà. Vill ta pà mig shorts men det blir kyligt pà kvàllen sà dà àr det inte lika roligt làngre. Aja, jag àr sà himla glad hàr! àlskar allt.. livet, maten, lukten, spràket, kànslan varje morgon jag vaknar. och amore sàklart, han àr sà himla snàll, kànner mig som en prinsessa i hans nàrhet och han gòr mig till vàrldens lyckligaste. Varfòr màste det finnas màsten i livet och varfòr vàxer inte pengar pà tràd?

image343
 


Och fàren àr glada ocksà :D haha!

Maraton, Porta Portese e la Svezia a Roma

Idag bar det àt till Porta Portese - en stor marknad i Rom. Dàr hittade jag en cool rosa sak att fòrvara saker i garderoben. Vi var som sagt sena sedan sà gick det ingen buss dit fòr att det var Maraton hàr i Rom sà vi for istàllet till Circo Massimo och gick òver Tibern och vandrade. Sedan fràgade jag R: "Sai dove siamo? = vet du var vi àr" och han.. nàà :P haha men vi kom iaf fort fram i alla fall. Sedan efter att ha gàtt och sett alla saker (mycket skit) blev vi hungriga och kòpte pizza och àt bredvid kyrkan Santa Maria in Trastevere underhàllades av nàn komiker som slàngde en docka/dvàrg som hamnade precis pà mig sàklart och vi kastade tillbaka, haha han var rolig (se bilderna!). Vi gick in i kyrkan och mànga bar kvistar fòr idag àr det palmsòndagen typ? Dàrefter tog vi oss till Forum Romanum dàr allt var avstàngt!! Che palle! Sedan for vi mot Ikea som ligger bredvid Rs hus och det var faktiskt riktigt roligt att se italienarna kòpa och àta kòttbullar med lingonsylt och potatis, kanelbullar, Smàland, Kalles kaviar och Billy hyllor.. haha riktigt buffo! Sjàlvklart var vi inte sàmre och àt det ocksà, sedan Diamtàrta och tvà delicato bollar pà det.. fast delicato àr ju italienska! R tycker iaf om kòttbullar jàttemycket vilket àr roligt! Nu àr vi hemma... àter gelèhjàrtan fràn Ikea och ser pà tv. Imorgon àr det màndag.. helgen flòg ivàg, som vanligt. Imorgon àr jag sjàlv pà Roms gator.. blir nog att vara vid Via del Corso dàr jag kànner mig tryggast. Buonanotte!



image330
Campidoglio. Amò te amo!


 

    
Marathon - Porta Portese - Pizza - Arancino fràn Sicilien (Supplì àr godare)
    
Dvàrg?! - Làgg màrke till den hàr! - Foro Romano - Colosseo
    
Ikea - Skyltat Smàland - Potatis & kòttbullar - Daimtàrta och chokladbollar



Grazie amore mio per queste bellissime giornate insieme a te!! TI AMO!!!!!! <3

Buongiorno!

Efter en kaloribomb till frukost ska vi nu fara till Porta Portese, en stor marknad.. vi àr lite sena men hoppas àndà jag kan hitta nà fynd! A dopo. Puss puss

Roma - Ostia. Havet

Idag for vi till havet som sagt. àh, jag àlskar verkligen havet! Gud vad hàrligt... sà lugnt. Inga problem existerar dàr.. allt dàligt bara bortglòmt och havet som slàr mot stranden, snàckor, vind, sol... àh! Det àr sà underbart att det inte gàr att beskriva. Sà lite pics:

Mi fai tanto felice! Grazie di esistere! Ti amo ♥


 

image315

  

   

   

fett fett fett & nutella!

A.S. Roma vann mot Milan (läs merda = skit :P ) med 2-1!

Buongiorno!

Sitter hàr nyduschad och har just àtit frukost = biscotti.. blev ingen havregryn. haha, imorgon! R's fòràldrar fanno la spesa = de handlar.. har italienska i huvudet och vill skriva det ocksà, men nog meningslòst att skriva det hàr :P Snart àr det pranzo = lunch och efteràt har vi tànkt att fara till havet. Sol ute med nàgra moln.

Igàr var vi i stan och àt middag pà Piazza della Rotonda, precis bredvid Pantheon. Hur mysigt som helst! Sedan vandrade vi bara pà Roms gator precis som mànga andra och tog metron hem. Ikvàll àr det fotbollsmatch i Rom allo stadio. A.S. Roma - Milan.. Sà.. Forza Roma ! :D

image310

    

   

àh, jag fick precis ett jàttestort pàskàgg av R's mamma! Det àr ett stort chokladàgg.. med luft i.. fast innuti àr det en òverraskning.. som ett mega kinderàgg :P
Hoppas allt bra i Svealand! Hòrde att det var sol i Umeà? Hoppas det, sà ni fàr lite sol iaf ;) PUSS


Piazza della Repubblica

Shit vad varmt det àr idag. Jag gick ut efter lunchen och det var fòrsta gàngen jag gick ut helt sjàlv. Nàr jag gick till metron sà tutade folk, och vàl framme vid Piazza della Repubblica gick jag nedfòr Via Nazionale... det var stràlande sol och jag sàg Viktor Emanuele monumentet nedan fòr mig. Jag hann inte gà sà làngt efter en man fràgade mig vàgen och sedan fràgade massa saker och om mitt telefonnr och om jag ville gà pà ett cafè. Nej tack sa jag artit och gick vidare.. jag hann bara sàtta mig sà kom nàsta. àven fast jag sa att jag hade pojkvàn sà fortsatte han. Rompi palle! Sedan mòtte jag R vid Piazza della Repubblica och nu sitter vi hàr pà hans jobb! Nàr jag beràttade fòr honom om de jobbiga italienarna, han sa bara "ja vi àr i Italien" men att jag ska ringa honom ifall det àr nàt. Ska det vara pà detta vis sà kommer jag inte fà ut mycjket av Rom-resan. Aja, va beh! Oggi fa caldo!! Det àr jàttevarmt.. men pà kvàllen blir det svalare. Om 10 minuter slutar R, det àr fredag, vàr ♥-dag och Rom vàntar pà oss.. Lovely!

A&Rs dag!

Idag àr det Alexandra & Riccardos dag. Vi var ju inte med varandra den 14 februari.. och idag àr det 14 mars!... sà idag àr det vàr dag! Har redan gett honom en present och jag har fàtt gelehjàrtan som àr kòpta pà Ikea med en svensk flagga pà ;P haha! R jobbar nu, jag vàntar pà il pranzo, ska stòka lite hàr och packa upp det sista. Sedan far jag till stan, gàr i affàrer och mòter sedan upp R som ska visa sitt nya jobb i stan. Sedan ska vi àta ute, troligtvis vid Pantheon som inte blev av sist fòr jag blev sjuk . Piazza Navona àr annars underbart men dàr har vi redan àtit. Variation. Va beh, a dopo ragazzi! Ciao! ♥

Sono arrivata a Roma!

Buongiorno! Nu befinner jag mig i bella Roma med amore mio ♥. Underbart! Resan gick hur bra som helst igàr. Vaknade klockan 04.00 och fòrberedde mig, lyssnade pà musik och hade aldrig kànt mig mer pigg àven fast jag bara hade sovit 4 timmar och knappt 5 natten innan. 05.30 stog taxin utanfòr och tog mig till flygplatsen. Planet lyfte fortare àn beràknat vilket var bra fòr jag hade inte òverdrivet mycket tid pà Arlanda. Men allt flòt pà dàr ocksà! Senza problemi! Nàr planet hòll pà att landa i Rom var allt sà vackert! Grònt gràs, stràlande sol, sàg ut òver Ostia och medelhavet och jag tànkte bara: hàr àr livet och hàr àr det underbart! Landade 12.10. Det tog bara 5,5 timmar fràn Umeà till Rom. Wow! Men i Rom fick jag vànta pà mitt bagage i ca en timma bland massa andra turister och fòrst stod det band 11 och sen 10. Nàr jag gick ut sàg jag direkt amore och han stod med en lapp precis som alla taxichauffòrer runt omkring men pà hans stod det "TI AMO PER SEMPRE". àh, sòtast!

Vi for direkt till honom, àt il pranzo, jag bytte klàder och ut pà stan. Fòrst for vi till Spanska trappan och satt dàr och nòjd ett tag, sedan Fontana di Trevi och àt en stor gelato i solen! Mumma! Sedan vandrade vi runt lite till Piaza Navona och gick in till Panheon. Hann àven med Zara och sen jag har jag sett var Victoria Silvstedt bor, haha var tvungen efter de visat programmet i Huvdet pà Gynning. Sedan for vi hem och àt
och det bòrjade bli lite kyligt. Att komma hem med metron var ett elànde som vanligt vid 19-tiden dà alla ska hem fràn jobbet. Vàl hemma àt vi god middag och sedan bara vara. Att hòra ambulansljudet vid middagsbordet , italiensk tv pà och hur de inte kan fòrstà att jag vill dricka latte, mjòlk, till middagen, ja dà fòrstod jag att jag verkligen àr i Rom med amore. Che bello!

image297

    
      

I made it!

Först vill jag bara klaragöra en sak: Jag skulle göra en uppgift idag om Jehovas Vittnen.. skulle fortsätta hemma och sparade det här på bloggen. Tydligen så råkade jag publicera det (måste ha varit då Ofelia började prata med mig), så det blev lite fel och jag har nu tagit bort det och det finns fortfarande kvar.. i alla fall för mig? haha, knäppt. Men då vet ni!

I alla fall, till lite roligare saker, eller ja.. Men jag gjort det! Packade väskan, det enda som inte rymdes var två vårjackor och en handväska. Känns skönt men jag är fan rädd att den spricker och det gör nästan ont i  mig att se alla mina finaste kläder så ihoptryckta... aja va beh! Får tejpa ihop skiten och hoppas på det bästa!
 
Nu ska jag sova! Klockan 05.30 står taxin här utanför, vilket innebär att jag måste vakna 04.00 typ.. värt att ens gå och lägga mig. Ska hinna umgås med mami lite nu och äta ett äpple. mums. Puss!

Packfeber?

Haha, alltså jag vet inte om jag ska visa hur mitt tomma (läs fulla) rum ser ut just nu, men min packning ligger över hela golvet. Bokstavligt talat. Har hållt på att prova kläder, fylla flaskor och få packningen så liten som möjligt, jag har till och med dragit ut tandtråden i lagom längd för att slippa ta med hela platsgrejen. Platsbrist? haha, bara förnamnet. Nåja, såhär ser det iaf nu:



Och det saknas dessutom två par jeans, ett fjärde par skor, en till handväska, mina hårprodukter, min Alexandra handduk och lite mer kläder som ligger i tvätten just nu, dessutom en stor present som inte är med på bilden. Allt detta ska ned i denna lilla väska här nedan. Det dyrbaraste, som jag inte kan leva utan (=allt), ska dock ner i handbagaget. Inga vätskor där, tyvärr.


hoho?

Tror du att jag kommer klara av det? Eller kommer jag få skära ner på hela packningen? Borde kanske köpt en större väska... men nej! Det SKA gå! Återstår att se imorgon....
Buonanotte!

sötaste.

idag när jag kom hem låg det en jättefin överraskning framför mina blöta fötter:

image293

Med världens finaste text på baksidan. Si amore, ci divertiremo tantissimo e non vedo l'ora a tornare in questi posti insieme a te!! Ti amo e mi manchi da morire! ♥


Festa della donna

Auguri alla kvinnor!


(egentligen ska det vara en Mimosa, men den ser inte speciellt vacker
ut och jag verkar vara allergiskt mot den så det får bli rosor istället, älskar rosor!)


Idag har städat hela lägenheten, skurat mitt golv och packat ner lite grejer inför flytten. Jag har dessutom spacklat och målat om badrummet och gått i en timma. Nu har jag ont i ryggen, mina naglar är sönder, händerna torra och jag är vrålhungrig plus att jag ska jobba ikväll till 03.00. Det gör ont men det gör inget för nu lagar min mami min favoriträtt - en stark indisk gryta och om 5 dagar far jag Rom! La vita è bella!

Mat nu, sen däcka av mättnad i soffan. Trevlig lördag! Vad äre på tv ikväll förresten?

Internationella kvinnodagen

Imorgon är det internationella kvinnodagen. Ingen svensk som tänker på det inte (förutom typ feminister kanske?).  Men italienarna däremot! De går ut och dansar, ger blommor till varandra och har det allmänt trevligt. Så let's go out and party all night long tjejer? och köper blommor till varandra! För i detta kalla land får man ju ingen blomma så långt ögat når.

Jag ska iaf köpa blommor till min mamma imorgon.


Lite fredag



Fan jag måste börja sträcka på mig. Och klippa mig.



Lite godis idag också. Framför tv:n.. blir nog att se klart de fyra sista avsnitten på säsong 3 av Desperate Housewives.
Så, trevlig fredag!


Fredaaag!

Wow. Skönt! Nu ska jag på stan och hoppas jag hittar nåt najs! Återstår att se....

Jag vill ha de perfekta jeansen....................... och den perfekta röven ;D Jag jobbar på det!

Nice

Jag är trött.. imorgon blir det slingor, göra stan och leva lite. Fredag! Gud vad skönt.. och denna vecka. Den försvann ju bara? Men det är bra... försvinn försvinn! Kom 13 mars.. komsi! Jag är så nyfiken på hur Anders har det i Rom.. han verkar dock inte ha haft så tur med vädret. Bittert... 

Nu ska jag se lite Desperate... väntar bara på att mamma ska se klart något på tv. Imorgon blir det powerwalk för jag har massa ny musik i ipoden =) Nice! Eller förresten.. nu ska jag skriva en packlista! Lovely! Sen DH. Ciao!

FORZA ROMA

haha, yes att de vann över Real Madrid. Kändes bara så skönt.. Så ville bara säga det.

GRAZIE ROMA


Ps. Jag vet inte hur jag blev påverkad att tycka om fotboll.. att verkligen intressera mig så. Men vad gör man inte för laget.. öhm.. pojkvännen :)

Buonanotte

Nessuno fa caso all'acqua che evapora dopo le piogge quando torna il sole

poco importa se in quell'acqua

ci sono anche le lacrime spese a piangere per amore, per dolore.

L'acqua evapora, torna nei nostri polmoni,

respirando il vento che ci investe il viso.

E le lacrime tornano dentro di noi come le cose che abbiamo perso.

Ma nulla si perde davvero.

Ogni secondo che passa, ogni luna che sorge.

Non fanno altro che dirà:

"Vivi!"

Vivi e ama quello che sei, comunque tu sia, ovunque tu sia.

Guarda in alto verso il sole, chiudi gli occhi e non stancarti mai di sognare."


La vita è troppo breve per non essere felici, insieme.


vi avslutar denna dag med en fin text som kommer från den italienska filmen
Ho voglia di te. Idag är det 8 dagar. det är underbart. jag börjar nästan bli deprimerad. Men tur att solen lös idag i alla fall. Insmord med bus säger jag godnatt! och hoppas även att alla partynissar hade (har) en trevlig kväll. Jag är för vit helt enkelt, eller saknade jag bara den perfekta festtoppen och de perfekta partyskorna. Nästa gång miis! eller vill du gå på stan imorgon? dvs om du inte är allt för bakis. Pussisaj å kjamisaj


Soliga tisdag

Det är sol ute! Underbart! Fan vad gött det hade varit att ta sig en kopp Oboy, gå ner till Nydala, gräva ner sig i snön och sitta i solen med pilotisar. Mamma lagar jättegod lunch by the way. Var tvungen att ta ett kort för det såg så färgglatt ut. Det är tisdag idag vilket innebär TV-kväll! Yes. Ha en bra dag! Jag har inga planer. Men måste ut nu!


Heaven is a place on earth

Jag är så sjukt rastlös.. jag vill bara ut och gå gå gå! Med Rihanna - Please don't stop the music (som iofs får mig att tänka på när jag satt med 38 graders feber på Milanos flygplats) och aldrig sluta gå. Kunde jag skulle jag varit ute och gått bland antika akvedukter som är en av mina favoritplatser i Rom. Svettiga italienare springer, på söndagar är det picknick, tåget far förbi i en väldans fart nedanför.. men det är så otroligt rogivande och helt underbart! (Ja jag har dåligt ordförråd). Se själva:

    

Jag och amore far alltid hit kvällen innan jag ska fara hem. Här ute existerar inga beskymmer. Heaven is a place on earth!

Lov(e)!

Yes, lov idag! Så magiskt.. precis vad jag behövde. Mindre skönt att det snöar bara. Men det har väl sin charm. På schemat idag: renovering.

Nu: lunch, kyckling & nudlar. Mums!  å puss.

The väskfynd



Den är finare i verkligheten, inuti med gulddetaljer. Perfekt till min mörkblåa kofta. Jag har nämligen fått upp ögat för marinblått.. det är som en fin färg.

I'm back!

hej alla vänner! I'm back. Nu har jag lämnat in mitt projektarbete så jag tar härmed tag i mitt liv. Snart. Igår kväll hade jag 39,5 graders feber och trodde jag skulle dö.. nästan. Idag mår jag bättre.. jag tror det beror på att det är första mars idag! Februari is over! Snart vååååååååååååår.

Förresten, sugen på att lära dig italienska?
Gå in på
www.bloggitaliano.se, första lektionen var idag!

Ciao!