L'anza

Sitter här nyduschad, mätt , glad (fredag imorgon!) och måttligt trött. Angående schampot & balsam från L'anza var det jättebra och jag är supernöjd med produkterna! Gjorde mitt tunna hår tjockare och det känns lent och "fuktigt". Så jag kan tipsa om det om du har volymlöst och tunnt hår som jag. Plus så luktar det jättegott! Typ godis!

Tips 2: Gjort omelett ikväll! Och jävlar vilken kock jag är (jag tar alltså tillbaka det där "gift dig inte med mig" i ett tidigare inlägg)! Nästa gång du gör omelett; skär ner små mozzarella tärningar och ta-ta: världens godaste omelett! Oj oj så gott med smällt fäsk mozzarella.. mm..

Buonanotte!

Shoppingen

Shoppingen idag:


(svart på svart var väl ingen hit)

- Svart klänning 298 :-
- Kjol med bakfickor med gulddragkedjor 198 :-
- Fashion against Aids 149 :-
Som är designad av Jade Jagger. 100 % organisk bomull och 25 % går till att öka medvetandet om HIV/AIDS och till att förebygga spridningen över hela världen.
- Schampoo + Balsom från L'anza. Var kampanjpris 2 för 149. Roligt att testa nytt!

Sedan lånat Roman Holiday som utspelar sig i Rom med otroligt vackra Audrey Hepburn. Kan det bli mer passande? Svar: Nej!

Nä, nu ska jag hoppa in i duschen, ta bort mina förfärliga nagellacksrester och prova schampoot. Återkommer senare vad jag tyckte om det. Sedan invänta mami för att se filmen och äta massa vindruvor!


FASHION AGAINST AIDS

Idag blev det en givande dag med shopping på det! Sitter ju aldrig fel :)



FASHION AGAINST AIDS på H&M
plus hårprodukter från L'ANZA

Visar vad som finns i påsarna senare. Nu ska jag äta stekt fisk i sesamfrön. Mums! Sedan powerwalk. Kanske (-4 ute för tusan).

Dagens outfit

Godmorgon! Solen skiner.. idag blir det en powerwalk med all säkerhet. Ska bara fixa några ärenden först:



- Pälskappa secondhand
- Jeans Tiger of Sweden

Ha en bra dag!


Paus.. mozzarella, tomat och basilika..

Håller för fullt på med mitt projektarbete men bestämde mig för att ta en paus när mamma kom med Italiens flagga till mig:



Mozzarella, tomat och basilika. Grymt gott tillsammans!

Olè

Nä, vet ni idag har jag bloggtorka! Ska ta tag i pa100 nu.

Gossip Girl?

Jag var fullt medveten om att jag skulle missa den så omtalande serien Gossip Girl ikväll men ändå ack ack.. känns nästan jobbigt. Någon som vet när reprisen går?

Kavaj på?

Jag köpte en kavaj förra veckan på rean. Inte för att jag är någon "kavaj-tjej" men någon gång i livet lär jag få användning för den antar jag (typ när jag är 30 bast med två barn). Var jag än tittar nu så ser jag en kavaj typ, eller är det bara för att jag lägger märke till det? Hur som helst; here it's:


Med en T-shirt under kan detta nog bli bra. Lagomt liksom, ungefär som Carrie har i säsong 6. Om inte annat, vad är 150 kr?

på med kavajen!


Studentmössan 2008

Här är min blivande studentmössa (och en jäkla dyr sådan blev det haha). Men smakar det så kostar det! Den kommer ju att symbolisera hela min skolgång så: värt varje kopparöre!

 

GUD VAD JAG LÄNGTAR!


Buongiorno

Idag var jag för trött för att dra mig upp till skolan.. åååå, så skönt det var att få sova sova sova! Lite ångest har man när man vaknar.. Men nu talar Ofelia dock om att vi inte hade någon religion!!! Snacka om intuition! Haha! Nä men nu ska jag fånga dagen! Men först frulle:


H&M-shopping

Hann med lite shopping idag:


 

Grå cardigan 249 :-

   

Klänning 298 :-


Den gråa koftan är precis vad jag letat efter! Tycker grått och vitt passar väldigt bra ihop.
Den sista klänningen som jag snodde åt mig, är ett mysterium. Jag tycker den är grym (kort-kort också) men ändå: kommer jag att använda den? That's the big question.

Måndag

Idag har vi måndag ja - och en mycket bra sådan. Höll dock inte på att komma upp i morse! Hunnit med mycket och inget:

Affärsjuridikens uppgifter
Ätit 3 äpplen
Ätit på Mc Donalds (en chicken, en cola, en paj såklart och glass med lite kola på det)
Shoppat på H&M (visar senare)
Fått brev från amore och kutat på posten för att hämta ut det (du är bäst!)


Nu ska jag prova kläder och se ifall jag får på mig klänningen som är storlek 34. Kan bli jävligt kämpigt! Haha. Sedan ut på en powerwalk, sedan spy upp Mc Donalds. Typ.


Söndagsspa

Brr, just hemkommen från pomenixen och kallt är det ute ( -5 grader)! Nu ska jag pyssla om mig själv med ett söndagsspa. Länge sedan sist! Sedan ska jag lägga mig i soffan och se på en italiensk film. Jag får så sjukt härliga känslor av den filmen, som även utspelas i Rom. Saknas bara en go chokladbit. Äh, en laxmacka får duga med lite ananas på det.



Kan även tipsa om den perfekta hårinpackningen (speciellt för torrt hår nu på vintern):

Blanda ihop 2 äggulor, majonäs och olivolja. Massera sedan in allt i håret och låt det verka så länge som möjligt. Schamponera därefter som vanligt. Klart!


Soliga söndag

åååh det är sol ute! Så underbart! En power-power-walk idag kanske? Hoppas det! Även andra saker som måste fixas, typ städning.. men det är ju söndag - Guds vilodag (och även min). Ha en trevlig söndag allihopen!


God natt?

Just kommit hem från jobbet och känner mig riktigt jäkla ofräsch efter allt. Skulle vilja ta mig en dusch innan jag lägger mig men klockan är ju typ mitt i natten. Det som är så skönt att sova nyduschad. Haha, ikväll var både "idol-Erik" och "Danny" på jobbet och i efterhand kom jag på att det var dem. Gav ju till och med jackan till Danny. Konstigt att man känner igen dom i TV-rutan men inte i verkligheten.. haha.. ööh, aja. God natt slash morgon!

Om det hade varit vår..

..hade jag gått ut med en ljusblå Ralph Lauren skjorta med ett Christian Dior skärp i midjan, svarta byxor från Zara samt skor och såklart skinnjackan med Moschino väskan. Typ såhär ungefär:



Tyvärr är det minusgrader ute..... JAG VILL HA VÅÅÅÅÅÅÅR!

My shoe

Skor som man köpt utan skokartong är perfekta i en IKEA kasett. Skriv sedan på lappen vilka dem innehåller. Behöver skorna extra ompyssling så köp silkespapper med små söta hjärtan på. Dessa från Åhlens, ca 25 kr


Lördag

Om fyra timmar börjar jag jobba.. och på det ska jag hinna: vila (!), sminka mig, äta, se film, måla naglarna röda, dricka grönt te, äta ananas, lyssna på italiensk musik och göra såna saker som får en att älska livet: typ ta fram de perfekta skorna som längtar till våren för att bli använda..

Live från Rom

ååh, vilken härlig morgon! Jag vaknar och ser Peterskyrkan kupol och det är sol! Så underbart.. well, HÄR! Verkligheten är ju en annan.. snö och - 10 grader. Ut på en morgonpromenad! Ciao!

Fredagkväll

Chokladätande och inget vettigt egentligen, växlat mellan tv:n och datorn. Så kan en fredagkväll spenderas, men behövs det också. Nu blir det sömn.. så jag är fit for fight imorgon - nämligen renovering! Buonanotte!



Så här vill jag bo! Älskar den guldiga lilla byrån som nattduksbord i barocco-stil, sedan allt fräscht vitt. Lägg märke till Colosseum. Kortet är taget i Rom på en gata mellan San Pietro och Spagna.


Gift dig inte med mig

Fredagkväll.. sitter hemma, Let's dance på tv, avslagen coca-cola och mätt av godis (jag hatar godis!). Även mixat ihop någon slags middag. Jag tycker innerligt synd om min blivande man, jag är inte bara lat och krävande utan extremt dålig på att laga mat. Så om du ej gillar brända köttbullar (som är kalla inuti dessutom), överkokade snabbmakaroner med ketchup så gift dig inte med mig! Ofelia ringde tidigare och frågade om jag ville hänga med ut.. Hade jag haft den perfekta party-outfiten hade jag hängt med direkt! Ge mig vår så jag kan slänga på mig mina Zara-skor inköpte i Rom, min älskade skinnjacka, och ja det hade räckt för att göra mig glad.  Återstår att se vad som händer.. ha en trevlig kväll hur som helst!

It's here

The movie poster

image1169

Fel

Idag vill jag bara dra täcket över huvudet! Allt känns fel idag, exakt allt på mig känns fel, så det blev ingen dagens. Jag ska ut och gå ikväll även fast det är förbannat jävla kallt ute! och nu måste jag kuta till bussen. Kan ju trösta mig med att jag har lite ny musik på ipoden: Laura Pausini - destinazione paradiso

Det är min destination iaf... Ha en bra dag!


Breakfast at Tiffany's

Ikväll såg jag Breakfast at Tiffany's. Måste erkänna att det var första gången jag såg den.. och Audrey Hepburn är så sjukt jävla vacker! Helt jäkla perfekt.. åh jag är kär i hon! Hon är min idealkvinna. 

 


Vackert.

Brev från amore

Just innan jag skulle kliva innanför dörren låg ett brev där! ååååh! Från R! Du är världens bästa! Brevet var hur fint som helst. Brevpapperet var tryckt med kort på oss och handskrivet! Så söt du är!!! Snacka om att förgylla vardagen!! GRAZIE MILLE AMORE!!!!!!!!!!!!


Måndag..

Wieee måndag igen! Haha, ja jag är faktiskt seriös. Jag vill att tiden ska gå jäääätte fort! Kan inte februari vara över? hatar februarimånad.. dysraste ju. Tur att den är lite kortare än andra månader.

Nu ska jag fara till skolan.. innan en dagens-outfit:



Lyle & Scott kofta
Jeans Tiger of Sweden
Skärp Zara
Väska Moschino (lägg märke till "rakbladet" jag går omkring med som Emil & Mattias påstod)


Tack

Nu ska jag gå och sova.. innan vill jag bara säga:

Tack alla för en trevlig fredagskväll. Mia, Ida, Emil, Mattias osv.
Tack Fredric för att jag fick låna bilen i helgen
Tack syster för ditt fina MMS från Åre. Slalomåkarn!
Tack lill-sis för presenten
Tack Mattias för att du är så söt (och jäkligt trostig)

och TUSEN TACK..

MAMMA för att du är världens bästa och gör allt för mig.. nästan för mycket!

amore mio.. grazie di esistere! Grazie per tutto che fai per me! Le parole non bastano. Posso solo dirti: sei il mejo!! Davvero! Mi fai tanto felice! Grazie grazie grazie grazie mille! Vorrei stare sempre con te.. ogni giorno della mia vita. Però prestissimo ci vediamo... 53 giorni...


Kärlek på Ponte Milvio i Rom

Vi kollade till vårt lås sist på Ponte Milvio och det finns såklart kvar.

   
Vårt lås i maj...           ..och i  januari (ej lika fräscht efter 6 månader + fyllt i bokstäverna)



   

Hit kommer turtur-duvor för att hänga ett lås (på den tredje stolpen från vänster enligt filmen) med sina namn på och för att sedan slänga nyckeln i Tibern överaxeln samtidigt som man säger "per sempre". Då kommer kärleken att vara för alltid. Det har dock blivit så populärt att stolpen gått sönder (och bron kanske inte håller som är 2000 år gammal?) för alla lås och att man ger 50 euro i böter till de som ertappas att hänga ett lås där. Men man har nu gjort speciella ställningar och bytt ut lamporna. (Se bilderna ovanför). Jag tycker i alla fall att det är så jäkla vackert!

Detta fenomen kommer från den italienska filmen Ho voglia di te (sjukt bra). Jag börjar nästan gråta när jag ser detta klipp. Låten är så jävla underbar plus texten och jag vill bara leva leva leva när jag ser den!



Rom jag kommer

Idag har jag försökt ta tag i saker. Det går framåt. Jag har gjort lite på projektarbetet, läst psykologin och ringt jobbet och sagt att jag är i obalans just nu. Men framför allt:

ROM RESA BOKAD! Innebär att snart snart jättesnart ses vi amore mio!



image222
Utsikt från Janiculum mot Viktor Emanuel-monumentet

Söndag

Värt... idag ska jag få ordning på mitt liv! Jag återkommer senare.

Shopping

Innan bion hann jag såklart med lite shopping, men icket till mig utan till amore mio.



Ti amo amore mio!
Lo sai che sei il mejo e ti amerò sempre?
Si lo sai. Devi saperlo!
Mi manchi da morire..
ma prestissimo.. molto presto!!

Guldkompassen

Vaknade vid lunch och när jag kände mig hyfsat mänsklig for jag på bio med lillasyster. Vi såg Guldkompassen. Den får en etta av fem möjliga. Jag ogillar filmer som är overkliga egentligen.. föredrar att se det verkliga livet. Fick även en klapp av lillsis. Så gullig hon är!

Kit från Bodyshop

Nu har jag ätit vårrullar så jag vill spy! Det blir en lugn hemma kväll.. hatar detta pissväder! Stackars stackars mina skinnstövlar.

Gårkvällens utgång

Gårdagens partaj:

       
Jag i bilen, Ida Mia & jag, Mia & Emil, jag & Mia, Jag, Mia & jag, Ida vetej Mia & jag, jag, Emil & mattias

Utgång

Nu blir det utgång. Jag höll på att skriva "fan vad kul" men jag ska inte ha några förväntningar på kvällen. Då blir det alltid bra!

Finally friday!

Äntligen fredag! Ska iväg till skolan nu.. har italienska, juridiska affärer och matte C. iiio! Jag hoppas på fest ikväll.. även fast ekonomin kanske inte samtycker.. Dagens outfit: enkelt. Vitt, svart och guld. Om det blir fest ikväll så blir det inte enkelt kan jag lova! Guld & glamour för hela slanten.. nä, ska inte lova för mycket eftersom jag brukar alltid byta kläder i sista stunden för jag känner mig "för fin".




Väska Moschino
Vit tröja (Bree i DH inspirerad) Lindex
Guldklocka Zone
Armband med guld och vitt guld från älskling
Guldskärp secondhand
Svarta byxor Zara


En paus från livet

(Varning: Skippa detta inlägg om du är godissugen).


Nä, god natt! Ska jag ska leva med tjejorna på Manhattan nu bland lyxiga
Birkins, Manolo Blahnik skor, Chanel och Dior. Dvs en paus från det verkliga livet bland läxor, jobb och massa måsten.

 


Så skönt att vara ledig imorgon!

Italiano

Sitter på skolan här med Mia, vi läser lite bloggar och kollar runt... ska dock gå och ha lite italienska nu! Ciao!

"Dagens outfit"

Onsdag idag va? Alltså italienska och projektarbete på schemat.. och matte.. och svenska. Jag befinner mig i Norrland, det är 16 januari, det är plusgrader och det regnar. Blir premiär för Burberry-paraplyet idag verkar det som! Nej nu ska jag kuta till bussen! Så här:



Svart linne H&M
T-shirt Zara
Byxor Zara
Skärp Moschino
Armband Secondhand typ..
+ en  svart kofta med tygtäckande knappar från Zara

(Mycket från Zara idag, haha)

Buonanotte a tutti

Nyss sett "I huvudet på Gynning". Tjejen som sprudlar av energi och jag tycker hon är en ashärlig tjej! Jag blev så glad att hon vann Big Brother 2004. Däremot tycker jag att det gick liiite ganska för långt att sitta och läsa om en snopp på 30 cm (eller vad det nu var), om Playboy osv framför ett barn. Ja, barn är "omedvetna" om vad man säger i den åldern men tycker det är äckligt fult och oförskämt att säga könsord och svordommar framför ett barn. Det är ett barn för guds skull. Ett helt oskyldigt och omedvetet barn.

NU ska jag gå och sova, en tidig kväll.. äntligen.. och jag är trött dessutom. Buonanotte a tutti! Ti amo amore!

I huvudet på mig

Alltså vad jobbigt! Alitalia har inga avgångar nu.. bara med deras eventuellt samarbetspartners Air France och KLM, men som egentligen inte är något att lita på. Dessutom mellanlandar planet i Amsterdam istället för Milano. Vad har man då att välja på... typ Sterling och dyr-jäkla-SAS.. åh, jag gillade verkligen att flyga med Alitalia - stämningen, lyssna på det italienska språket i bakgrunden till Ipoden, italienska tidningar, färgerna i planet (grönt är skönt), stolnummer 13 och 17 existerar inte (ger otur) och mellanlandning i Milano med bra affärer på taxfreen.. härlig känsla! Nä lessheten..

 Nåja, I huvudet på Gynning nu!

Dagens outfit

Idag kör vi på Burberry-tema:


Burberry pikè
+ skärp
Svarta jeans från H&M
Skinnstövlar köpta i Italien
Armband A hjärta R

Sanningens ord 2

image200
Ett vykort jag hittade hemma.. så otroligt fin text!

Jag tror du vet att jag älskar dig. I idag av alla dagar finns du i mina tankar. Förmodligen passerar vi varandra någonstans i universum. Jag älskar dig. Du är det underbaste jag mött. Finns du så finns jag. Allt vi har bygger på ömsesidigt förtroende som endast du och jag kan förvalta. Nu, vi lever i nuet, vi älskar i nuet. Det finns ingen återvändo. Jag älskar dig. Ha en fantastisk dag i dag.

Morsning morsning!

God morgon! Sitter här och dricker grönt te som vanligt med gröten i magen. Ska snart till skolan.. där jag ska ge Anders tips om Rom som jag lovat, vars det är bra att bo osv. Om det inte hade varit för det hade jag nog stannat hemma och sovit! För jag var trötta zzzz t i morse!! Nu är jag pigg och idag ska jag göra allt i skolan som jag icket gjort än! Ha en bra dag..

Väskor väskor.. Marc Jacobs

Jag är inne på väskor idag (slash alltid) och jag skulle gärna vilja ha en röd väska.. känns som något man nästan måste ha. Piffar ju upp den tråkigaste outfiten. 

                                                    En dröm:
image199
Marc Jacobs, från Net-a-porter.

REAFYND

Idag var jag tvungen att gå på stan eftersom vi hade visning på lägenheten här hemma. Jag hittade en.. ja fin väska enligt mig själv. Den har jag tittat på länge men inte kunnat bestämma mig om det skulle bli en väska jag skulle använda eller om det skulle bli "vad tänkte jag?". Hängandes alldelens ensam köpte jag den. Det är ju ingen Chanel 2.55, men vafan den här väskan kommer att bli perfekt att strosa omkring på Roms och Milanos gator i vår.. jag älskar ju ändå guld!


Från Gina Tricot, ca 70 kr.

PS. Chanel 2.55 kommer en annan dag.. och en mycket vacker sådan!

BA VI I NORRLAND SOM TÅL KYLAN FAN!

BA VI I NORRLAND SOM TÅL KYLAN FAN!

15 grader
: det blir inte varmare än så här i Norrland. Nu tar stockholmarna på sig mössor, vinterjackor och handskar. Norrlänningen solar.
10 grader: Göteborgarna försöker förgävet starta upp centralvärmen i sina hus. Norrlänningen planterar blommor i trädgården.
5 grader: Malmöbornas bilar vägrar starta. Norrlänningen cruisar i en 240.
0 grader: destillerat vatten fryser till is. Vattnet i torneälven blir lite tjockare.
- 5 grader: malmöborna håller på att förfrysa. Norrlänningen grillar sista korven innan vintern.
- 10 grader: gävleborna sätter på värmen i sina hus. Norrlänningen tar på sig en (!) långärmad tröja.
- 20 grader: stockholmarna flyr till Mallorca. Norrlänningen slutar fira midsommar, hösten har kommit.
- 30 grader: göteborgarna fryser ihjäl och försvinner från jordens yta. Norrlänningen börjar torka tvätten inomhus.
- 40 grader: Stockholm krackelerar sönder kylan. Norrlänningen köar vid den lokala hembrännaren.
- 50 grader: isbjörnarna börjar evakuera nordpolen. F21 senarelägger vinterövningen i väntan på bättre vinterväder
- 60 grader: Torneälven fryser. Norrlänningen hyr video och stannar inne.
- 70 grader: den falska norrlänningen flyttar söderut. Norrlänningen blir frustrerad eftersom det inte går att laga brännvinet utomhus. F21 drar ut på vinterövning.
- 183 grader: mikroberna i maten överlever inte. Samernas renar klagar på att mjölkarnas händer känns kalla.
- 273 grader: all atombaserad rörelser stannar. Norrlänningarna börjar säga till varandra "fan, vad kallt det känns ute idag! "
- 300 grader: helvetet fryser till is. Norrlänningarna är ensamma.

Haha! Kan dock tillägga att jag är inte född att leva i Norrland, jag förfryser mina händer varje dag.. jag borde placeras mitt på ekvatorn för att överleva.. egentligen.. eller typ Italien, för att vara mer specifik: Rom!


Here we go again

Måndag idag.. och jag känner mig faktiskt peppad på livet (eller ja skolan dvs). Idag ska jag få mycket gjort! Jag hoppas även att Mia är i skolan så vi får tjöta lite. Blir betydligt roligare då.. men får mindre gjort då ju! haha. Nu har jag ätit gröt och sitter här och dricker mitt gröna te (ge mig koffein). Nu ska jag kuta till bussen. Ha en bra dag alla! Ja just ja: idag har jag varit så ambitiös och tagit en bild på dagens igen. Haha, Here we go again! Ciao!



Ralph Lauren skjorta
Guldskärp Secondhand
Byxor Zara
Skinnstövlar från Italien
Väska Fendi
Armband med älsklingens namn på

Godnatt!

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa om Rom! Behöver läsa på lite så jag kan avsluta  mitt projektarbete.. har massvis med bra böcker från biblioteket! Aahh, nu sprängs mitt huvud! MÅSTE GÅ! GODNATT!


Godissuget har kommit

..som alltid på kvällen och jag har fyndat här hemma: 


Hade ju kvar en jordgubbe från La Befana, inte helt fel! För er som inte vet vem det är så är det typ italienarnas påskkärring som kommer med godis i en strumpa, fast hon kommer på trettondagen istället för påsk.


MITT FINASTE

image192


Angående svartsjuka

Svartsjuka är jobbigt och jag själv försöker att aldrig vara svartsjuk, eftersom jag nästan kan hålla med om att svartsjuka bara är ett bevis på att man som person är osäker i sig själv och har dåligt självförtoende. I ett riktigt bra förhållande finns inte svartsjuka.. utan det som finns mellan varandra är så säkert att svartsjuka inte existerar.
Även fast denna lapp som man får i varje
Baci är sann:


bloggItaliano

Nu kan du lära dig italienska gratis på bloggItaliano. "Du kommer till exempel att lära dig hur man beställer en cappuccino eller mat på restaurang, hur man bokar en biljett; du kommer att kunna föra en enkel konversation på italienska och du kommer att lära dig om Italien, dess regioner och städer."  Dessutom kommer man kunna höra hur ord uttalas av riktiga italienare. Så lysande idè alltså! Även fast jag redan kan italienska hyffsat och har en italienare som talar om hur varje ord uttalas för mig när jag vill så ska det bli superduperkul att följa! Startar den 1 mars. Håll utkik!
 

image186
Jag på Spanska Trappan i våras med min nyinköpta italienska bok.

"Dagens outfit"

Det är söndag, jag har tråkigt, jag städar, jag rensar, jag provar kläder, jag lägger upp en första "dagens outfit". Nåja..



Busnel kofta (klassikern, dock omsydd lite av mami)
Byxor från Zara Basic med gulddetaljer
Skor från Zara med guldklackar

Rensat- bye bye VR!

Det finns typ ingen härligare känsla än att slänga saker man verkligen inte behöver, och som tar stor plats. Jag försöker verkligen att inte samla på mig saker (min mamma är expert) och nu när vi håller på flytta ska jag verkligen rensa! Idag flög mina så mindre käraste Vecko Revyn-nummer iväg. De tar ju sjukt stor plats, och jag går ju ändå aldrig tillbaka och läser. Hittade några bra tips som jag slet ut och sparade. Måste även tillägga att VR har blivit sämre..har det kanske med Ebba Von Sydow att göra. köper aldrig ett nummer nu och man får ju ändå så mycket snabbare update på Internet med alla bloggar samt på Veckorevyn.se.

PS. Jag kunde bara inte slänga ELLE-numren, och Vogue kommer aldrig att slängas.. mamma har nummer från 90-talet till och med. Gobitar!

Bye bye VR!

Söndag

Vaknar till nysnö ute och det är söndag. Idag ska jag bara vara hemma, ta det lugnt (känner mig inte helt hundra faktiskt), ta tag i projektarbetet och rensa och städa lite i mitt tomma rum men med massvis med saker på golvet. Även fast man inte ska städa på söndagar så måste jag idag. Förlåt för min synd.

Klockan är 14.38 och solen är på väg ned..

Photoshop

Ja huvva, ingen expert på det och kommer aldrig att bli. Tusen tack Mia för hjälpen! Och tusen tack till dig amore mio för att du fixade Photoshop till mig. Du är bäst! Nu ska jag sova. Buonanotte!


fortsättning lördag..

Nu är jag återigen hemma efter att monterat ihop lite av Ikea köket (bilder kommer). Tack Tobias för hjälpen! Nu ska jag ta mig en dusch, skriva lite på mitt projektarbete, se på tv, äta choklad osv.. Sedan ska jag hänga med Tobias & Krille. Vi får se vad vi hittar på.. 

Min mentor ringde mig nyss och jag hörde ba "Hej det är Anders". Alla mina synder och ogjorda saker i skolan rusade igenom huvudet för en sekund. De försvann lika snabbt när han frågade om några bra tips på hotell i Rom.. några sådana erfarenheter har jag inte. Men jag vet i alla fall vilka områden som är bra och inte. Jag avråder att hålla till kring Termini eftersom det är Europas mest kriminaliserade plats. Det som gjorde mig så glad är att han ska dit efter jag har lämnat in mitt projektarbete och när jag skriver det så tänker jag att jag ska få honom att fara dit när han har läst det. Också ringer han bara "hej jag ska till Rom". Nu fick jag lite mer motivation att skriva mitt projektarbete. Tack! Det behövdes!

Trevlig lördagkväll!

Lördag

Skönt.. idag ska vi bygga upp köket som vi köpte i torsdag på Ikea. Känner mig inte direkt fit for fight idag men med lite hjälp ska det nog gå bra. Ikväll vill jag hitta på något kul.. vi får se..


Nattuggla

Jag är vaken men jag borde sova för jag är så jädrans trött. Det är svårt när men vill så mycket, har pysslat med ett kärleksbrev med änglar på. Det är som lättare att ha kontakt med sina känslor mitt i natten när allt är tyst. Punkt. Jag är hungrig och det finns en jättejätte god sallad i kylen, men icket! Sova! Nu! Bums! Okej då, snart... jag ska bara..

Upp och ner

Går allt just nu. Jag skulle vilja se mitt liv från ett annat perspektiv, tror det hade varit nyttigt att kunna göra det ibland. Men det kan jag inte.. inte helt. Ikväll blir det inte utgång, jag är trött och less. Ikväll blir det bara Sex and the city och choklad.. livet är underbart!

MI MANCHI!! Jag saknar dig såå sjukt jäkla mycket. Jag bara gråter.. för jag saknar dig så innerligt mycket!

En andra chans..

..att se Victoria's Secret fashion show 2007 ikväll klockan 20.00 på 3:an. Jag var i Rom när det sändes i söndags, kändes nästan lite surt. Skönt med en andra chans. Nu ska jag äta omelett med zucchini, sedan bara dricka massa vatten. Lär ju få världens komplex ikväll..


Julklappar & shopping från Rom

Här kommer lite saker jag har shoppat i Rom och lite julklappar jag fick när jag kom hem:

1.                                2.                                3.                               4.     



1.
Burberry parfym jag fick av mami med bodylotion. Luktar jättegott och fräscht! Tack världens bästa mami!
Burberry-mönstrat paraply.
Plånbok
Skärp med box

2.
Skinnhandskar med blommor och rosa foder från mammas kompis i Rom
Bacetti som jag älskar! Inuti varje choklad finns en lapp med ett ordspråk på olika språk. Finns ej i Sverige.
Mascara från Helen Rubinstein, Lash Queen. Den bästa av de bästa. Köpte på Taxfree i Milano
Colosseum från en Souvenirbutik nära Vatikanstaten. Se bild 6
Armband med Riccardo skrivet på (han har Alessandra). Tack! Se bild 5
Ansiktskräm från mammas kompis

3. Louis Vuitton
Halsduk + mössa
Skärp med guld

4.
Jeans från Zara Basic med gulddetaljer, även framme! Köpta på rea av R.
Affisch med Breakfast at Tiffany's. Audrey Hepburn är så läcker!
Mitt favoritgodis som tyvärr inte finns i Sverige. Inuti godisarna är det något som pyser ut. Så gott och härligt!
Det bästa: Fotokamera från Sony! Julklapp från R! Du är bäst! Tusen tack!

Nu när jag har en ny kamera ska jag även börja blogga mer. Blir roligare då. Ett nyårslöfte!

Pa100

Idag har nästan hela dagen gått åt till projektarbetet men ändå känns det som att det står stilla. Förstår inte. Känns som att det är ett evighetsprojekt att skriva om Rom (Rom är ju den eviga staden, vad förväntade jag mig egentligen?) och ändå har jag bara begränsat området till Roms mest kända sevärdheter så som Colosseum, Peterskyrkan, Castel Sant'Angelo, Fontana di Trevi m.fl. Det blir nog bra till slut hoppas jag! Nu ska jag dra vidare och ta tag i andra saker, förbereda inför skolan imorgon. Vad är det på TV ikväll förresten? Jag saknar Desperate Housewives. Kanske drar ett Sex and the city-race med mami..


Värsta turisten jag är! Mappen är i bakfickan.
Haha, nej jag kan faktiskt staden ut- och innantill nu.

En häst i taket på Pantheon?

Haha, jag & R fick ett ordentligt skratt idag. När vi var i Pantheon såg vi en häst i taket (se bild nedan) och vi tänkte "wow, vad är det för nåt egentligen?". Jag trodde att den var av guld, antik och tyckte den var jättesöt där uppe i det tråkiga gråa taket. Jag försökte leta på Internet om denna otroligt fina utsmyckning i taket, utan reslutat förståss. Jag bad R istället att söka på italienska. Även det utan reslutat. Vet ni vad det var? En ballong.


Hemma.. igen..

Landade 14.30, hela staden var vit med snö i luften. Kallt & näst intill grått. Alltså: jag är hemma igen från Rom. Igår blev jag dundersjuk, fick magsjuka med hög feber som gick upp och ned hela tiden. Kändes som jag ville spy hela dagen idag men tack och lov så lyckades magen ta tag i maten. Jag mår bra nu, ingen feber, bara lite ont i huvudet (sov bara 3 timmar i natt), gjort en dusch och känner mig mänsklig igen. Skönt. Gjort mig lite middag. Pasta (ej less på det än) & tonfisk med tomatsås. Gott! Skola imorgon. Suck.

Det gör så ont att lämna dig,
och att se dig ledsen får nästan mitt hjärta att brista.
Jag saknar dig så!

Tack för att du finns!
Du gör mig så jävla lycklig!


Idag början rean..

Idag börjar rean i Rom.. och jag känner mig lite stressad faktiskt. Jag vill fynda, hitta kläder, vänner för livet.. (ja du förstår). Det gör jag bäst med mamma. Litar alltid på hennes smakråd och jag har kommit fram till att dem alltid är riktiga i slutändan. Ibland har jag fått ångra bittert att jag inte lyssnat på henne. Idag ska vi i alla fall till stan, blir en sväng förbi på Zara med all säkerhet. Jag ska hitta något! Sist hittade jag världens läckraste skor med guldlack. Sedan måste jag ta några fler bilder på Fontana di Trevi och Pantheon i dagsljus till projektarbetet. Det är ungefär dagens planer.. ska även köpa VogueLimoncello & Zucca di Fiori att ta med hem. Godaste! Man fyller de med skinka och mozzarella, sedan friteras dem. Overkligt gott... säljs tyvärr inte i Sverige. I Vogue hoppas jag kan få lite vårinspiration. Nu är det pranzo! Ciao!


Leva livet..

image162
"..kom så ska vi leva, livet livet!" En bild säger mer än tusen ord.. i detta fall: tusen underbara ord som måste upplevas! Jag har tagit bilden från Castel Sant'Angelo mot Vatikanstaten och Peterskyrkan. La dolce vita-faktorn på hög nivå!

Nyår 2008 i Rom