I'm back!

hej alla vänner! I'm back. Nu har jag lämnat in mitt projektarbete så jag tar härmed tag i mitt liv. Snart. Igår kväll hade jag 39,5 graders feber och trodde jag skulle dö.. nästan. Idag mår jag bättre.. jag tror det beror på att det är första mars idag! Februari is over! Snart vååååååååååååår.

Förresten, sugen på att lära dig italienska?
Gå in på
www.bloggitaliano.se, första lektionen var idag!

Ciao!

Kommentarer
Postat av: Johanna Andersen

Buonasera cara! =) skönt att projektarbetet är över, visst känns det nästan som om en ryggsäck med betongblock lyfts från axlarna.. =) fast fy så tråkigt att bli sjuk. Hoppas det går över fort! :(

Jag var också den enda som pluggade steg 3! :D gick med dem som pluggade steg 2 och viskade svaren till dem när de hade prov, haha... sen hade jag ju varit i italien mycket mer än dem så jag kunde mer =) man lär sig verkligen massor av att bara vara där en vecka! Tänk om man vore där ett halvår, slår vad om man skulle lära sig prata nästan flytande... jag är nyfiken på hur dialekten i rom låter! Själv tycker jag sicilianskan är finast :) i bologna och torino låter det jätteroligt, de rullar R:et nere i halsen som våra skåningar! :D pratar du med rom-dialekt eller? =)

Jag känner igen mig i att shoppa för italienska gator! =P det blir fulkomligen kaos här hemma när jag ska till italien, mina vanliga vardagskläder hade sett helgalet ut i italien så jag måste jämt springa och köpa nytt innan jag åker bort :D ännu en kulturkrock? =) när jag bodde hemma hos en familj för ett år sen med en jämngammal student gick hon igenom hela min resväska och provade allt jag hade med mig :P och lånade typ hälften, dessutom :P hon tyckte mina kläder från h&m och ginatricot var supermoderna, hehe. Fast nu när jag var i venedig och gick i jeans med hög midja var det en hel del som stirrade... så jag antar att hög midja är något som inte riktigt nått till modevärlden i venedig :P fast jag har adlrig handlar kläder i italien! Skor och väskor (och, jag erkänner, jag köpte en klänning på H&M i bologna.. :P) men aldrig italienska kläder. Jag kommer få åka hem till sverige och shoppa en gång i månaden om jag någonsin flyttar till italien, samt importera oboy och knäckebröd och sånt.. :P vad säger du om italienska kläder?

Jag måste tyärr erkänna att jag aldrig sett breakfast at tiffany's... :/ men jag ska ladda ner den bums! =P sen blir väl jag också rom-frälst. =P jag är supernyfiken på colosseum! :) ja, och hela staden såklart. Det känns lite pinsamt att så och predika om hur mycket man älskar och vet om italien och när någon frågar vad man tycker om rom... :P jag måste helt enkelt dit, hehe!

Älskar du att packa?! Herregud, jag får bara panikångest när jag ska packa... slänger ihop allt i väskan i sista minuten =P och det absolut värsta jag vet är att packa upp igen... jag kom ju hem från venedig för två veckor sen men jag har fortfarande inte packat upp allt! Det står två halvfulla resväskor inne på mitt golv och när jag behöver något tar jag upp det och lägger det i tvätten sen, så den töms sakta men säkert.. :P ush, det kommer bli katastrof om jag drar till italien och måste packa ner ALLA mina kläder och sedan dessutom PACKA UPP DEM! En mardröm mitt i drömmen! :P haha... nej men, nu börjar jag bli trött i ögonen. Det värsta med att jobba så att man behöver vara på jobbet 6 varje morgon är att man bli så jäkla trött på kvällen, och det håller i sig till nästa dag! Jag är alltid helt slut på lördagar... :P och du verkar verkligen vara en jättehärlig tjej också!! Hoppas vi springer på varandra på en piazza en solig dag i framtiden och slår oss ner någonstans för en cappuccino... hur härligt hade inte det varit! ;) ma, sogni d'oro e buonanotte cara! Spero di sentirti domani! =) Tanti abbracci,

/ Johanna


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback