Underbara höstsöndag

Kom hem klockan halv fyra i morse. Det var fullt igår på jobbet men slutade ändå smärtfritt (man behöver inte gå till nåt gym när man jobbar i garderoben). Jag har sett Magnus Carlsson live, ba så ni vet. Nästa vecka är det Charlotte Perrelli. Trots lite sömn gick jag upp klockan tio för att gå till kyrkansöndagsmässa. Borde göras oftare. Tände ett ljus för mormor. Det är en otroligt vacker dag idag.. en riktig solig höstdag. Jag älskar det.







Umeå är ganska vackert ändå.

Nu blir det rödspätta med italiensk risotto på balkongen, sen dansa lite på Iksu.
Kiss and hug ♥

Löda

Jobbet igår gick bra. Mycket utbytesstudenter som börjat universitetet. De är mycket trevligare än svenskar. Helt klart. Kom hem klockan tre. Läste Gossip Girl. Sov. Ställde väckarklockan på 10.15 för att träna. Hörde att det spöregnade ute. Deaktivera. Zzzzz..
Vaknar 13.58.. Gosh.

Nu ska jag mysa i soffan, läsa ut Gossip Girl och annat skoj, Postkodmiljonären, äta physalis - mamma köpte typ en hel låda igår! Jag älskar de, som godis, och supernyttigt. Sen ska jag baka scones. Sen jobb.
Magnus Carlsson från Alcazar will be there. Wohow!

.

HAHA, min mamma är bäst ! ♥

wskghdksiiiiiii

Hur skriver man en rubik som visar att man är gladast? Typ: AAAAAAAH PARTY :D

Tillstånd just nu:
Just hemkommen från IKSU! Energi i kroppen, go-laxen i ugnen, musiken på MAX! halv banan i magen, 1 liter vatten. armarna i taket, nu kör vi. Pepp! Jobba ikväll! Jag är så glad, peppad! WIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

I say no-oh-oh
If you wanna take it slow-oh-oh
Don't stop well now let's go-oh-oh
Together we run the show-oh-oh-oh-oh-oh-oh

He (sätt för er som inte kan norrländska) på låten här nedan:


Friday!

Det är fredag idag (det var ju just helg?). Vaknade för en timma sedan, lät mig själv sova ut eftersom jag ska jobba 22-03. Då behövs sömnen! Jag ser fram emot att jobba! Ska jobba jättemycket nu i höst, lägga undan pengarna sen resa! I vår blir det Moskva. Jag drömmer verkligen om att fara dit, var säkert åtta år sedan sist. Mamma och syster ska få visa mig allt! Var de bodde, var de åt, var de shoppade, var de gick i skola, var de gick ut. Svansjön, dumplings (världens godaste) och Eurovision kan också läggas till!

Dagens frukost



Jag älskar gröt, efter mycket inspiration från olika hälsobloggar provade jag en variant.

För 2 personer:

1 dl dinkel flingor
1 dl fullkornshavregryn
Ca 4 dl vatten
Några russin (jag är inte speciellt förtjust i dem)

½ banan
Toppat med krossade linfrön ochlite cocos.
Mjölk

PS.
Skratta inte åt min lilla guldsked, jag älskar att äta med små bestick.
Man äter saktare och tar längre tid på sig omedvetet, maten räcker dessutom längre.

Nu ska jag fånga dagen! Ha en bra fredag så länge. Un bacio.

Finaste tallriken

Titta vilken fin tallrik (2handfynd):



Love...Paris...Rom...Love...Venezia

De som känner mig vet att Rom ligger mig varmt om hjärtat. Efter totalt sju besök vet jag att det är amore infinito! Venedig var jag i när jag var barn och dit vill jag mer än gärna återvända, jag har hört mycket gott om den staden från en
viss person ;-) Paris ligger bland de tre första av städer jag vill besöka innan jag dör. Paris - det låter så fint. Jag tänker på mörker, grått väder men med en otrolig mysfaktor, en fin balkong, ett av världens finaste språk, Eiffeltornet. Jag tänker mig som Carrie i Sex and the city med andra ord.

carriebalkong438
Carrie i Paris

Höstinspiration!

Dagens läsning består utav:



- Älskade H&M Magazine
- Italienska Flair - min favorit tidning
- Skönhet och Ungdom Hälsa och Livskvalitet fyndade jag på 2second igår

Underbart! Promenad sen läsning i varma sängen med en kopp te.

God morgon!

En eloge till mig som är uppe så här tidigt, det var inte igår om jag säger så! Det är regnigt och ruskigt ute. Värsta höstvädret! Passar mig alldeles utmärkt också eftersom jag ska på stan senare och shoppa massa höstkläder

Jag har just sett på The Voice där Blondinbella var med. Kanske man ska ge sig ut på en riktig höstpromenad med lite ny musik i iPoden.




Pepp!

Baksugen

Trots att mina bovetefrallor blev misslyckade igår vill jag baka ännu mer idag. Hittat recept på både Scones och Dinkelmuffins . Men det samlas på så mycket hemma och sånt som måste ätas upp så jag for nog vänta. Någon som vill att jag bakar åt er? Hör av er, så länge jag får smaka ;-)

Nu ska jag till stan och köpa skor! Puss

Bovetefrallsfiasko!

Ikväll har jag bakat bovetefrallor, i förhoppning om att de skulle se ut så här. Riktigt så blev det inte och jag vet inte vad jag gjorde för fel.. men jag var så hungrig efter träningen att jag åt dom ändå.



Den som väntar på något gott..


kan fortsätta vänta..

SLUTRESULTATET - bovetepannkakor


Well, goda blev dem med kalkon, spenat, morötter, keso och paprika

I bakgrunden skymtas ett granatäpple, som ligger i min mage för den delen.
Det är godis!

Dagens middag

Råris kokade med gula och röda linser tillsammans med vit fisk, kikärtor, gul lök, vitlök, tomat, ingefära, koriander och currypasta. Sååå gott! och enkelt dessutom! Starkt var det så näsan började rinna. Jag älskar stark mat!




Mums.

Älskade höst

Jag är glad. Hösten, det nya nyåret, är på väg. Jag ska ägna mig åt tre saker i höst: plugga (nationalekonomi & ryska), träna (simning, aerobics, styrketräning) och jobba. Personalmötet ikväll var givande, det blir mycket jobb i höst. Jobb = pengar = frihet. Spara, shoppa och resa

Jag är lycklig! Jag är så peppad på studentlivet, en helt ny värld öppnar sig med nya människor, att kunna utvecklas på ett sätt som annars inte är möjligt. Sen att jag är frisk, ni vet två friska ben, självständig och oberoende. Det är jag mest lycklig över. Sånt ska man inte ta för givet, inget ska man ta för givet.



Söndagkvällspromenad

Nu ska jag ut på en liten kvällspromenad längs älven. Dock inte ensam :) Det är mörkt och mysigt.

Surströmming

Oj, vilken trevlig kväll jag hade igår med nära och kära! Vi satt ute med värmeslingor och åt surströmming på altan. Gud så gott surströmming är alltså! Vuxenpoäng till mig! Jag mår toppen idag, jag har världens träningsvärk (tack Emil!) och solen skiner ute. Ensam hemma (skönt!), sitter och känner lugnet.. ska göra mig lite havregrynsgröt med banan sedan läsa lite, ta en promenad i skogen och sen möta upp sis, F och pojkarna på barnensdag med karuseller.

Ikväll blire Tc tror jag..

Puss!

03.24

Ah vad klockan är mycket! Kom just hem från Tobias, vi såg en Beck film och Vingar av glas (ja jag älskar den, och Alexander Skarsgård är typ världens snyggaste, sjukt sexig är han i filmen!). I hela högstadiet hade jag en bild på honom i mitt skåp. Jag måste sova, jag är vrålhungrig, inte så konstigt då jag tränade som fan idag med Emil på Tenton tidigare ikväll. I slutet av passert gick vi på gåmaskin å sen gick jag hem också. Har ni någonsin gått på den sån där gåmaskin? När man gått på den typ 25 minuter å slutar så känns det som hela rummet snurrar och jag blir åksjuk. Haha? Stört



Oj, vilket fint vääder vi har

http://vk.se/Article.jsp?article=210480

What a beautiful day

Jag är en nattmänniska, helt klart. Jag är alltid som aktivast på kvällen/natten och är sjukt morgontrött.. ösnkar att jag inte va det. Men lär nog bli andra bullar när universitetet kmr igång! Sitter här med en kopp te och ser regnet ösa utanför och lyssnar på Radio Italia. Vilken vacker dag!

Idag ska göras:
Fara till EM med Tobias, sen ska vi kolla på tapeter
Bjuda Emil på god middag
Styrketräna
Gå runt Nydala?
Fixa CSN-grejset
Läsa och äta vindruvor..

Jag vill göra nåt stort, fara igenom hela Italien (Venedig, Milano, Pisa, Florens, Rom, Napoli, Sicilien) och utveckla min italienska, jobba, leva och ta vara på min ungdom. Sen sitter jag fast där med min Svensson-familj..

IMORGON BLIR DET SURSTRÖMMING!

Perfection

Blake Lively är så fruktansvärt vacker! Hon har den perfekta kroppen enligt mig och hon ser så sund ut! Jag älskar henne och jag längtar till Gossip girl börjar.. bara 10 dagar kvar. XOXO

Blake Lively spelar in "Gossip girl" i New York. Snygg som vanligt!

I'm feeling great.

I natt sov jag som en prinsessa, kan ha å göra med att jag och Krille tog en härlig promenad igårkväll. Sedan stannade vi upp vid universitet och jag har hittat var jag ska vara på upprop. Sedan pumpade jag situps medan Krille pratade på om allt möjligt. Vaknade till nyhetsmorgon (klockan sex). det är så mysigt, åsså snygga Alexander Skarsgård. Gorgeous!
Sedan somnade jag faktiskt om och vaknade halv tio, upp och hoppa till älsklingsgröten. Grejat på här hemma och sedan sprang jag här i Gammliaskogen, och jag älskar det! Förutom att skogen är underbar (med massa blåbär) så springer jag förbi Gammlia, där jag ser kor, hästar, grisar, det luktar "på landet". Jag blir så glad av den lukten så jag maxar!

Nu har jag lagat goaste maten, tänkte ta en bild men jag gjorde inte det. Fisk, groddar (som jag gjort själv), bovete och en halv tomat och aubergine. Lite rester och lite nytt.


Nu ska jag läsa lite, sedan städa upp lite, sedan skulle jag gärna vilja ut i skogen igen och plocka blåbär. Färska blåbär till frukost saknar jag.. det är vardagslyx!
Sedan vill jag runt Nydala! Fast det verkar bli regn.. ?

Puss så länge

Regn x 1000

Vaknade till regn och gjorde min special-hemmagjorda smoothie bestående av vaniljyoghurt, mjölk, självplockade blåbär och banan med lite pumpa- och solrosfrön på. Mums! Sedan satt jag på vår inglasade balkong och tittade på regnet.



Därefter tog jag en promenad då det slutat regna, jag kommer hem dyngsur. Verkligen. Gör grönt te, äter god mat, läser en bok. Orkar inte hålla ögonen öppna så jag somnar. Vaknar av att Emil ringde mig som ville träna. Jag orkade inte. Top model och Pussycat Dolls på TV.

Blev superhungrig och startade värsta projektet - fiskgratäng med rotsaker, selleri och broccoli. Mums (igen)!



Jag är som Bree i Desperate Hosewives, jag håller mina recept för mig själv! (Eller är jag för lat för att skriva ned det). Jag är så jävla bra, min blivande man kommer att vara så lyckligt lottad. Jag är ett kap!

Nu är klockan nio, ska se om det är något bra på TV. är sugen på en kvällspromenad men det regnar.

En msn-konversation senare:

Det blir promenad, Krille är på!


puss

Jag sa precis till min nattmänniske-vän Krille att jag ska sluta vara nattmänniska. Igår hjälpte jag en vän att flytta till fyra på morgonen för jag var så himla pigg. Han bjöd dock på fullkornslimpa med kaviar och skagenmjukost, så det var värt det.

Ibland älskar jag regn.

Så med omelett, 1 halvtorr apelsin, 4 körsbär, ca 10 vindruvor och 4 physalis i magen säger jag godnatt. Bara läsa lite gossip girl först.

Här och med slutar jag att vara nattmänniska. Kiss on the lips!


Ska jag bli dietist?

Godsöndagkväll

Igår var vi med klassen och bowlade och jag vann med 124 poäng ;), andra omgången (som vi inte hann köra klart) vann Emil :) Efter det for vi på Haga där de hade förfest, jag hittade dock hallonbuskar och smultron! Så jag var glad! Medan de andra for ut så gick jag hem och det var riktigt kallt i jeansjacka med kortärmat under att mamma mötte mig med en filt! Så söt hon är, min älskade mamma! Som tack lagade jag plättar med kesella och färska blåbär på. Mumma! Vi såg på film och mumsade.

Imorse vaknade jag av pojkarna, jag gick ut på en powerwalk här i skogen och därefter gjorde jag min special-frukost till mig och mamma:


Fullkornshavregryn, keso, vaniljyoghurt, banan, blåbär och röda vinbär + grönt te.


Det börjar bli en mästerkock av mig, seriöst. Min mamma är så glad att jag lagar och säger att allt är gott, min systers man säger "det här var det godaste jag ätit på länge" när jag bjuder på mat. Jag borde nästan börja fota allt jag lagar. Det är inge falukorv här inte utan skaldjursrisotto med saffran, vitt vin ja sådana avancerade saker! Emil skulle jag bjuda på mat idag om han inte hade varit så bakis då vi skulle träna efteråt. Så det blir imorgon istället. Wokad lax kanske?

Jag älskar mat, nyttig mat!
Skönhet och hälsa är två jättefina ord som passar så bra tillsammans.

Nu regnar det ute, kom just hem från Ica då jag köpte mjölk och frukt. Ätit massa vattenmelon, mätt. Jag är rastlös. jag har verkligen sovit ut denna sommar och vill att hösten ska dra igång. Röda, gula, löv, vantar, friks luft, halsdukar, härliga promenader, rutiner.. och köpte även ett par höstskor igår så jag vill ha höst ännu mer nu. Och jag såg precis den klännngen (ovanlig) jag letat efter på H&M igår, varför vill alla ha det jag vill ha? Slut x 3 var den iaf. Finns inte heller på hemsidan.. keep looking. Jag är rastlös, vad ska jag göra? Ska jag dra mig till Upper East Side och träffa Blair och Serena och fantastiskt snygga Nate och Dan? Ja det ska jag.

I know you love me. XOXO / A

åldersnoja

jag är 7 393 dagar.
dvs att jag har borstat tänderna 14 786 gånger (minus 5000) inom en parents sådär
duschat 3690 gånger typ
varav dessa sovit 2500 dagar

jag har åldersnoja.
efter jag har passerat 20 har dessa saker hänt mig:
jag har börjat baka och laga mat (och älskar det) i stort sett varje dag, min mamma gör inget på den fronten längre! (det är inge husmanskost (en falukorv har aldrig legat i min kyl!) utan riktiga fisk och skaldjursrätter, pajer, eget fullkornsbröd)
jag powerwalkar varje dag typ (var är mina stavar?)
igår såg jag på smällen, idag går jag till H&Ms bebis avdelning och kollar på bäbis-kläder (tick tack tick tack) modergrejset tickar typ
det är min mamma som gnäller när vi plockar blåbär, jag måste dra till med "bara tio minuter till, raring"
jag står länge vid receptböckerna på Ica maxi
jag saknar aerobics
jag ställer in alarmklockan för att inte missa Leila bakar


vet ni vad jag behöver?
Lyssna på livscoatchen!

KLICK: http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&id=956387

"tuttarna hänger och slänger, rumpan är inte hårt som ett bowlingklot och hur mycket du än tränar aerboics kommer du aldrig få en välsvarvad kropp. Lägg din dyrbara tid på annat!"


Sunday

Jag och mamma gjorde värsta spontan grejen igår, eller det var jag som fick värsta tvär-rycket så det gäller för mamma att passa på medan jag är så kreativ och aktiv. Jag ville tapetsera köket! Sagt och gjort. Det blev fint. ska visa bilder senare. tog tyvärr ingen före bild. typiskt misstag..

idag har jag hittat massa trevliga träningskläder! Gud vad jag längtar till att börja träna på riktigt! Simning, styrka och dance och step aerobics!

Plockat en liten blåbär ute i skogen, jättemycket fanns det även fast alla typ redan varit där och plockat. Jag gjorde en blåbärspaj som vi mumsat i oss till Love actually. En tvåa fick den men rodrigo santoro i filmen får en femma:

 

04.42

ser ni vad klockan är? jag är pigg. det är fest så hela huset skakar. jag har ätit too much sugar för att det ska vara hälsosamt. lagom glamoröst en lördag kväll. nu ska jag sova, puss!

ps. jag är nöjd med mig själv idag, vart duktig.
imorgon ska jag ta mig ett varmt bad efter ett långt träningspass.

love / A

Kan man verkligen köpa allt för pengar?

Nej,

Man kan köpa sig mat, men inte aptit.

Medicin, men inte hälsa.

Mjuka sängar, men inte sömn.

Lärdom, men inte vett.

Prakt, men inte skönhet.

Underhållning, men inte glädje.

Vänner, men inte vänskap.

Tjänare, men inte trohet.

Framgång, men inte respekt.

Lugna dagar, men inte frid.

Back

Nu är vi utvilade bägge två - ja jag och bloggen alltså. Vi har haft vår semester! Det är redan augusti och det är verkligen hösltuft i luften, brr (ja satan vad jag har saknat bloggandet och skrivandet, få skriva av sig lite). Snart börjat universitetet och jag är fasen lite skraj. Hur är det? Hur beter sig människorna? Ordet tenta får mig bara att krypa under täcket typ.

Sommar 2008
Höjdpunkten var lätt Gbg! Älskade underbara vän - Mahsa. Också träffade jag Johanna, så underbart härlig tjej!


Vi åt sushi


Vi festade till klockan sex på morgonen..


Vi spanade..


Vi såg Iron Maiden


Ullevi - Iron Maiden


Liseberg


Vi var såklart på Liseberg och åkte allt.


Söta Johanna!


Vackra Marstrand


Johanna & jag - västkusten, dricka äppelcider och prata om Italien, italienare, italienska och så vidare.....


Det var lovely!
Jag och Johanna såg Mamma mia, underbar må-bra-film-musikal!

Längtar efter att få träffa båda igen! Tusen tack tjejer. Mahsa vi ses snart igen! Du måste komma upp till Umeå ;)
Johanna - vi ska ut på äventyr! London, Paris, Rom (L) - whatever! ;D

Abbracci e Buonanotte.