лебединое озеро - Svansjön

Balett är så fint. När jag & mami far till Moskva i vår ska jag gå på massa balettföreställningar. Svansjön! Min ryska mamma tvingade mig som fem-åring att såklart gå på balettlektioner. Envis som en oxe slutade jag efter 2 år, vilket jag ångrar så innerligt när jag ser dessa klipp. Min dotter ska dansa balett och åka konståkning!



Vackert vackert vackert

Gissa vem mannen (jag är 99 % säker på att du vet vem det är) är som dansar här nedan:




Rätt svar finner du
här!

Rom

Idag har jag möblerat om i mitt rum och det blev superbra! Dessutom är det färdigtapetserat nu. Så äntligen ordning och reda (pengar på fredag) på saker och ting. Ibland vill man bara ta kort men man vet inte riktigt på vad. Så jag börjar med från och med idag foto-teman så jag ska fota grejer som jag har hemma i den kategorin. Idag blev det "Rom", har dock mycket mycket mer men tog det som ligger framme och det jag ser varje dag hann jag med för denna gång :)











Tapeterna:


Den med krumilurerna är fondväggen. De är franska och kommer från en karta som heter "Vogue".

Italienska lektion nu! Arrivederci!

jävla måndag

alla dagar kan inte vara luckyday. mest arg är jag på mig själv.

DAGENS HÖJDPUNKT: DESPERATE HOUSEWIVES NYA AVSNITTET PÅ SÄSONG FEM! NI FÖRSTÅR INTE HUR JAG HAR LÄNGTAT. ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN! Blev just klart efter en hel dag och det ba gav upp så ba 5000000 kb/s. Jag hade nedräkning här hemma! WIE WIE WIE!


Hero

jag stod å diskade i en källare och såg Charlotte Perrelli gå förbi 1 meter ifrån mig. inte var dag. det var det enda jag hade på hjärtat en söndagnatt som denna förutom att det ska bli storm imorgon. 

 mys

Löda är luckyday!

Kan börja med fredag: gårkvällen tillbringades med mina nära och kära (mami, mati & alex). Jag hade bestämt att vi skulle baka hembakade pizzor. Så när jag kommit hem från Iksu så skulle vi sätta igång. När vi ska he in pizzan i ugnen så vad händer? Jo, den går sönder! Det hääääänder inte! Haha, så vi tar allt som vi lagt fram så fint, sätter oss i bilen med degen på plåten och far till min syster istället. Vet ni vad jag tror det var? När jag var utanför Iksu och åt banan så kom det en liten mygg-flugjävel och satte sig på den just var jag åt. Jag mosade den och tänkte "hah dö din jävel, du ska inte få nå mat". Sen fick jag rådåligt samvete och tänkte att Gud skulle straffa mig genom att inte ge mig nå mat.. ja.. vår NYA ugn flög och jag fick äta 1 timma senare än beräknat (vilket är mycket då man tränat :P). Men pizzan var iaf supergod (och nyttig) och förlåt Gud. Jag och mamma gick till Ica och köpte massa go choklad (marabou + daim = himmelskt) och såg Sex and the city filmen på storbilds tv för andra och halva gången. Alltså dessa tjejer! Dom är så underbara så det finns inte! Jag älskar dom! Tänk att få ha såna vänner omkring sig som dom har. Livet skulle vara en aniing lättare...




Nu peppar jag med musik på högsta volym. Och enligt mina sockar är lördag luckyday! Så hey! Let's party!

Haha!

shell inte på statoil, det är helt OK!

Top model 10 i Rom

Top model var faktsikt lite skrattretande ikväll. "The judges" hånar modellerna som inte kan prata italienska framför kameran då de inte kunde ett skit själv. Benvenuta (benvenuti), ciao bellas (ciao belle), come stai? (come state?), la prima reagazza (ragazza) för att nämna nåt.

Att se programmet fick mig att inse: Roma mi manca tanto. Prestissimo ci vediamo!






















Väst

Jag vill ha en väst! Så sjukt snyggt ju. Förut hatade jag västar, men nä inte nu. Under en vit T-shirt med jeans till.







Hur cool var inte denna? Så svensk ju!






Alla från Forever21.

En blå basker

Jag har en blå basker på huvudet som jag fyndade för en liten stund sedan i mammas låda. Nu vill jag ha en baguette! Sen vill jag fara till Paris! Sen vill jag träffa en gorgeous fransman och leva la dolce vita på franskt vis.


Beau - La Tour Eiffel

Nu ska jag ta min kära vän iPod och traska till stan; köpa ett 9-år födelsedagskort, en Tom och Jerry-tidning, en kameraladdare och hallon & blåbär på torget.

Livet känns lite lättare med en basker på huvudet. Jag vill läsa franska.
Baiser et au revoir ! ♥

P.S. Jag åt
ratatouille till lunch. Franska dagen or what? D.S

Fredag

Haha, jag trodde det var fredag idag. Alla sa liksom trevlig helg hit och dit på lektionen och jag med. Men vafan det är ju bara torsdag? Tänkte väl att den här veckan gått otroligt fort, speciellt om man börjar ta bort dagar! Så det är torsdag. Justja, kalas och vilodag. Jag som nästan förberdde mig på fest ikväll. Peppa imorgon då!

Jag tycker det är synd, så synd. Allt är bara synd. Och svårt.
Men jag säger som Carla Bruni "Jag har tagit lika mycket som jag gett".



Carla Bruni

Lill-lördag

Naturkunskap B-provet avklarat idag
Tränat, vilodag imorgon! Ohyes.
Mattias fyller år, vilodag och kalas imorgon!
Stenhårt pass på fredag med sköna Anna
Göra stan imorgon!
Trodde på j
obbfri helg men det kan jag glömma (men money money). Jag ska sitta i entrén, helt själv, first time and Charlotte Perreli på plats. Jag förbereder mig på kaos! Men du kommer in gratis om du tar med dig en Hero! Så komsi komsi..

Jag är jättetrött, ska läsa lite sen sova!

I need a vacation.


Mitt synfält just nu

Det borde egentligen vara olagligt att lägga upp en sån här gräsligt ful bild i bloggen men himlen är så fin ute (vilket iofs inte syns på bilden men försök se den, föreställ dig!), och jag drömmer mig bort. Bort till någon härlig mysig stad. Min syster far till London på fredag och jag är så avundsjuk..



Tisdag

Hemma från naturkunskapslektionen nu och måste verkligen plugga, prov imorgon!

Det är kul men ändå, jag vill göra nåt helt annat än att läsa om molekyler, jonföreningar, cellandning och fotosyntes etc. Jag vill gå en promenad i det fina höstvädret med sommarvärme och jag vill shoppa på stan (LÖNING PÅ TORSDAG! ♥).  Men istället ska jag lägga mig i soffan med täcke, kuddar, färgpennor för att rita hur cellandning och fotosynes går till och hur en cell fungerar. Klockan 14.15 är det Desperate Housewives på femman så då är det paus med honungsmelon. Träning ikväll och därefter belöning med en gojäkla macka till GOSSIP GIRL!!!!!!!!!

LOVE LOVE LOVE !



Foto: taget i Rom efter
Via Condotti. Så fin påse till så fula skor.

Jag bju!

Jag bju på lite rysk musik, så jäkla jävla jäkla bra!


Sunday

Klockan är 00.39, men inte för mig. För mig som vaknade klockan halv två har dagen bara hunnit till klockan 19.39. Nu ska jag plugga naturkunskap b, dricka te, måla naglarna, läsa modetidningar, hälsoböcker, tänka på vad jag ska äta i veckan, läsa gamla dagböcker från min underbara fjortis-tid och ha Sex and the city i bakgrunden. Ni andra; hoppas ni sover sött!

P.S. Jag har tapeter i halva mitt rum (efter 6 månader). Så fint, så vackert. Ska visas imorgon! D.S.


Ful(l)a människor

INTE ENS KLOCKAN KVART I FYRA PÅ NATTEN FÅR JAG VARA I FRED. UTANFÖR MITT FÖNSTER SKRIKER FULLA MÄNNISKOR: "STANNA!!!!!!! HELVETE! VAFAN". UMEÅ BESTÅR BARA AV FULLA MÄNNISKOR EN LÖRDAGKVÄLL. LESSLESSLESS är vad jag är på er! Annars en bra jobbkväll. Träffade människor som jag inte sett på länge som förgyllde kvällen och gjorde det lite lättare. Det var dessutom fullt i garderoben.

nu dör batteriet på datorn. godnatt

Italienska Vogue

Slappar-lördag no. 1 !

Så skönt.. legat i soffan och bläddrat i nyaste Vogue Italia plus Casaviva. Så otroligt inspirerande! Jag bli så glad. Fotade himmelska saker som ni bara måste få se, visst är jag snäll? Förlåt att kameran är från antiken dock..



Jimmy Choo - skorna är ju hur snygga som helst!


Så jävla jäkla vackert.



Leopard leopard leopard, dock i måtta





Jag vill till Paris... i fina skor...


PÄLS!


Halsbandet, hela hon och strumhållarna-detaljerna


Marinblå plus vitt och baskern var otroligt fin.


Mysig klänning eller vad

Majs

Nyss hemkommen från jobbet (ser ni vad klockan är?)
Jag är trött, så otroligt trött i huvudet men ändå pigg. Imorgon ska jag sova sova sova, kanske vaknar där vid middagstid med Tacorester till frukost för att sedan gå på bio och äntligen se bögfilmen Patrik 1,5. Längtar.

Orkar/vill inte jobba imorgon. Jag är så jäkla less på fulla dumma människor. Imorgon kommer vara mycket värre än ikväll också.

Tvätta bort sminket nu sen sova. Baj-baj(s)

Fredag!

Alltså passet igår, det var så jäkla kul! Musiken och koregrafin var så jäkla kul att jag tog i så hårt att det kändes som det spöregnade och att jag var onykter (?). Jag trodde jag skulle svimma efteråt så jag tog mig snabbt en banan och ringde Tobias "om jag slutar prata så skicka en ambulans till IKSU". Väl hemma hade mamma gjort go-fika och jag tog ett varmt bad. Så utvilad idag är jag idag alltså. Jag och T for och köpte allt till Tacokväll, sedan for vi förbi Bräntis (högstadiet) och hälsade på alla gamla lärare. Åh, L-G, Klas, Hasse och Marianne! Så kul, känns ju som igår. Jag sa till Tobias "jag vill va 14 igen!!!!!!" "Nä fy fan....." haha. Nä, 20 är en bra ålder faktiskt! Nu ska jag plugga lite inför provet sen iväg för att träna!

Ha en bra fredag ♥


Höstdag

Finaste höstdagen, jag och Tobias tog en runda runt sjön och solen bara lyste på alla gula och röda löv, vattnet var spegelblankt och sååååå fint, kunde gått ett varv till. 9 km är det runt sjön i alla fall! Nu ska jag plugga naturkunskap B, men jag vill inte. Just nu vill jag göra nå stort - en stor förändring. Typ resa iväg, tapetsera mitt rum, klä värsta fina julgranen (?), shoppa nå tuffa kläder, träna sönder, se en rusktigt bra film, fara till IKEA i S-vall, nåt bara! Nä, imorgon är det fredag! Skönt. Fast nä, jag ska jobba. Men det blir ändå tacos, Patrik 1,5 (äntligen) och så vidare......


Snart ska jag få tapeter!

Chokladkaka aka tha caloribombaaa

Klockan ringde halv nio  i morse och då var det bara upp och hoppa för att baka!
Syster min fyller ju år idag :)  G R A T T I S hjärtegull! ♥ Hoppas hon kommer få en underbar dag, ska göra
allt jag kan för det!
(hoppas hon läser detta inlägg efter hon sett tårtan här nedan IRL..)


Allt detta resulterade i :


Fin va? Receptet finner du här!

Ska fara snart, vi har besällt mat - lax och massa gott ska det bli! Sedan min tårta på det hela. Jag tror nästan jag kan ta över Leila, haha!

Saturday night






Finalmente

Denna dag var bättre idag än igår! Naturkunskapen gick bra, check. Italienskan gick "bra" (måste förbereda mig nästa gång). Ska fan printscreena hur det ser ut. Helt sjukt. Snart behöver vi inte fysisk kontakt alltså. I framtiden kommer man säkert kunna gifta sig på Internet också, uppfostra sina barn etc. Träningen gick också bra, check. Var råsugen på att simma efteråt, men hade inte med mig simkläder. Nästa gång! MEN NU!!!!! ÄNTLIGEN ligger jag i sängen nyduschad, i en nybäddad puffig stor säng med fem kuddar, ett glas mjölk, nybakat bröd med kalkon, keso och tomat på samt vindruvor. Och det som väntar är ett nytt avsnitt av GOSSIP GIRL!!!!! Å så spännande....... LA DOLCE VITAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa.. jag älskar livet lite lite mer just nu!

Måndag

Eftersom jag varit så positiv på sistone känns det som att min negativa sida måste komma fram lite:

1. Jag hatar att jag måste plugga
2. Jag hatar att jag har massa italienska uppgifter att göra men jag stöter bort dom hela tiden
3. Jag hatar att mina favoritjeans inte passar
4. Jag hatar att ryska alfabetet är svårt och att läraren är totally out of fucking- inlärningssympati ?
5. Jag hatar mitt rum just nu
6. Jag hatar att jag inte har några tapeter, bokhyllor eller lister över huvud taget
7. Jag hatar att jag har prov nästa onsdag
8. Jag hatar att jag nu har ont i hela käften efter att ha ätit en hel ananas typ
9. Jag hatar att Tobias jobbar skift så vi inte kan umgås i veckan
10. Jag hatar att jag måste jobba hela helgen
11. Jag hatar att jag är helt pank

"Hata" är ett starkt ord, men ogillar var för svagt.

Lösning på problemen:

1. Jag pluggar
2. Jag ser en italiensk film, målar mina naglar röda, öppnar ett nytt skrivhäfte och börjar om from the beginning. Ciao stronzi, mi chiamo Alexandra e basta. Vattene a fare in culo typ?
3. Träna mer på IKSU och sluta äta
4. Mami och jag ska ha ryska lektion på onsdag
5. Snart kommer jag att älska det
6. På tisdag kommer tapteterna. Problem 2: jag har inte tid att tapetsera på 2 veckor typ
7. DEAL WITH IT!
8. Är huvudet dumt får kroppen lida
9. Tobias jobbar inte skift nästa vecka..
10. Jobba inte då?
11. Jobba då?


Underbara måndagmorgon

Jag har sovit hela elva (11) timmar i natt och vaknade till Oprah Winfrey show med hela Sex and the city gänget! De är så f a n t a s t i s k a! Jag måste se om filmen igen! Nu ska jag göra mig i ordning för att fara till stan och ha naturkunskap B sedan fixa lite roliga saker :)

Ha en bra måndag! Puss


Fina bilder ska rivas ut innan gamla ELLE-tidningar slängs.. inspiration!

Radar

Gud vad skönt det var att komma hem och bara ligga i soffan å mysa med 2 täcken och 15 kuddar och bara vara allmänt bakis. Frös och gjorde värsta boet så det tog veerkligen emot att fara å träna stepmuskel men jag orkade och nu är jag helt slut i musklerna. Måste nog ha en vilodag imorgon, boring. Jag älskar verkligen stepmuskeln, musiken och när alla peppar! Får typ gåshud av sånt. Nu har jag fått i mig lite pasta med aubergin å sånt som syster gjort :) Jag ska göra mig världens varmaste bad nu, med badbomb, ansiktsmask, hårinpackning och hela kittet. Because I'm worth it.

Här är låten jag sökte, det var ju Brittan!


pepp pepp pepp.

Lördagen

Igår åt jag och Tobias indisk mat på Ghandi. Jättegott fast det kunde ha fått varit starkare, Sedan hade vi tänkt se Patrik 1,5 (jag hade verkligen sett fram emot att gå på bio väldigt mycket), men då är jag så himla klantig att jag missade att biljetterna skulle hämtas ut i fredags, så hey det var såklart fullt då vi stod där vid åtta! Två platser kvar men ena typ längst ned och den andra längst upp så det sket vi. Istället gick vi för att köpa tröstnaturgodis men det räckte inte så. Vi skulle tröstsupa! Sagt och gjort! Tog från Tobias Grekland-lager och for till Krille. Sedan gick vi till Corona - förbannat mycket folk, träffade många och pratade till och med engelska igår. Sen gick vi till stan eftersom Tobias kusin var där. När vi kom dit var han på Nydalahöjd! Så då tog vi en taxi dit och vem träffar jag inte där?! Jo, hon som jag träna med i morse - stepmuskel-instruktören!! Helt sjukt. Så jag frågade såklart henne om låten! Hela vägen till stan gick jag och visa för Tobias hur vi pumpa till Lady Gaga låten och hur vi kicka, ta i golvet, kicka.. och hur jag måste få tag i låten. Åsså träffar jag henne en timma efter i ett litet studentrum??! Ah, ingen förstår hur sjukt det är. UMEÅ ÄR LITET. FÖR LITET. Sen avslutar vi kvällen hemma hos Marjan med fiskpinnar, makaroner och ketchup.

Spontana kvällar är dom bästa! Jag är hes idag. Ska träna klockan 16.00 för hon jag träffade igår. JUST DANCE!

(Bilder kommer senare..)

H&M



Haha, hur fan är detta möjligt? Blev lite förvånad nyss då jag skulle ta på mig med mina nya vita benvärmare från H&M som jag köpte två veckor sedan. Aja, det är inte många som äger en sån :D Som tur fick jag upp den själv. Så jag behöver inte gå tillbaka. Det är på låtsas. Allt är en lek.

I made it!

Oja, visst var jag och tränade i morse alltid ;D Vaknade av mig själv innan ens väckarn hade ringt, helt otroligt!  På stepmuskeln var det värsta härliga låten och jag har den i huvudet hela tiden nu. Jag måste få tag i den! Hur? Det enda jag vet att det är nåt med "mambaea"? Störande. Nu är jag mätt och därmed sjukt trött (bara 5 timmars sömn).. ska fortsätta läsa bästaste boken ever! Sen sova. Måste va pigg ikväll! Hörs sen! Puss



Minusgrader?

Det är minusgrader (!) ute och det är bara 12 september!?! Helt sjukt va kallt det blir på natten! Hur som helst, jobbat ikväll. En bra jobb-kväll, lagom mycket folk, inget strul, många man kände som gör att tiden går fortare! Det stora som hänt idag är att jag äntligen har bestämt mig för vilka tapeter jag ska ha och beställt dem till och med! Nu längtar jag tills de kommer. Det kommer bli precis som jag ville ha det fast ännu bättre! Franska tapeter från en katalog som hette Vogue, perfa eller vad! Efter det handlade jag, for hem, såg Desperate Housewives på femman och for sedan för att träna på IKSU, älskar fredagspasset! Hem fort duscha, laga mat och Tobias kom på besök. Vi åt indisk mat och satt på balkongen tills vi fick "men ni var ju roliga att va med, det här måste vi göra om"-smset kände vi att vi var tvugna att fara dit vi lovade att titta förbi! haha.

Nä nu ska jag äta min Grape och läsa världens bästa bok för att bli trött och sova. Ska visa imorgon. Jag har ställt väckarn på 9.45. Tror du att jag kommer att gå upp då för att träna? Det tror inte jag..



Bästaste Tobias och godaste maten som jag lagat ;)

Utkast: ...






The dress & päls

Klänningen jag letade fann jag, den marinblå med gulddetaljer. Jag är så svag för gulddetaljer.. och det blir inte bättre med marinblå och vitt tillsammans! Pälsen älskar jag också!





På ärmen


På polokragen


11 september

Tur att jag inte tränade efter ryskalektionen eftersom mina muskler hade inte pallat det, känner jag nu. Träningsvärk är inte så skönt då man vill träna. Men jag kör stenhårt imorgon istället! Livet känns så himla bra just nu. På ryskan pratade jag med en tjej och det visade sig att hon går dietistprogrammet! Så himla kul! Då har vi mycket gemensamt förutom ryskan och jag kommer fråga henne om mycket! Sedan visade det sig att killen jag har suttit bredvid två gånger nu jobbar med Tobias. Umeå är litet. Jag är lite besviken - varför var det inte någonting på TV om World Trade Center? Ville se dokumentärer...


Oj..

Däckade visst i sängen då jag kom hem vid två och vaknade nu. Oj oj... så skönt! Men gud så hängig jag är nu. Drygt att jag har ryska om 45 minuter å sminket ligger inte vars det ska, håret är bajs osv. Kanske far till IKSU och simmar när jag ändå ser så jävlig ut. Lär vara pigg i natt då jag ska sova men då ska jag bara mysa och imorgon ska jag sooooooooova hela dagen lång. Imorgon är det fredag! ♥ Jag ska jobba och det känns underbart. Nu är det middag! Go laxen.

puss.. zzzzzzzz orkar knappt lyfta armen.

Hej

då!


Details






Brödbak

Igår när jag kom hem från min Nydala-runt promend med Tobias provade jag att baka Bovetefrallorna igen som sist blev ett fiasko. Denna gång blev det bättre och riktigt goda blev de faktiskt med min avokado-smörja (innehållande 1 avokado, 1 tomat, 1 lite röd lök och 1 vitlöksklyfta) på! Ska hålla förkylningen borta med vitlöken hade jag tänkt.


Bovetefrallsen!


Till Gossip Girl igår!


Nu ska jag plugga lite sedan blir det ett träningspass på IKSU. TV-kväll ikväll. Top Model 10, Idol, Faboulus life of - Alla klockan 20.00. Why? Zappa zappa zappa. 

Scusa ma ti chiamo amore

Denna film ♥ Scusa ma ti chiamo amore - Förlåt, men jag kallar dig älskling







Scusa ma ti chiamo amore,
Non so dire nulla più.
Scusa se ti ho dato un nome,
Dico solo che sei tu.
Ridisegni il mio destino
E colori il desiderio dentro gli occhi miei.
Io non ho più freddo adesso,
Che ho imparato a piangere.
E non ho paura quando,
Sento di rinascere.
Mi rimetto in gioco adesso.
Lascio correre il mio cuore verso di te.
Nomi troppo tardi in tasca,
Ora ho la libertà,
Puoi tirarla fuori quando vuoi.

Una vita da riscrivere,
Nel tuo cuore che ha mille pagine,
Sfoglierò poesie che parlano di noi,
Di un amore che non ha età.

Scusa ma ti chiamo amore
E non posso dir di più,
Scusa se non posso avere,
Gli anni che hai ora tu,
Ma conservo quell'istinto,
Per volare come un aquilone in libertà.
L'amore non è convenzione,
Non si delimita,
Scorre nei nostri cuori ormai,

Una vita da riscrivere,
Nel tuo cuore che ha mille pagine,
Parlerò di un amore che,
Oltrepassa le distanze non si ferma mai,
Non si ferma mai.


Ho una vita da riscrivere,
Nel tuo cuore che ha mille pagine,
Sfoglierò poesie che parlano di noi,
Di un amore che non ha età.

Scusa ma ti chiamo amore.
Non so dire nulla più.
Scusa se ti ho dato un nome.
Ora puoi chiamarmi anche tu.



OCH DENNA LÅT ÄLSKAR JAG. Zero Assoluto är underbar, älskar typ alla han låtar.


Varför

Varför har inte dygnet fler timmar?

Förlåt, men jag är för trött för att ens tänka nu då jag har idag lärt mig från hur världen är uppbyggd (celler) till ryska alfabetet och dessutom börjat med italienska steg 4.. mamma mia! Eller ska jag säga MINCHIA hur fan ska jag klara detta? Jag har fan inte tid.. men jag vill vill vill, det är roligt!

Jag tror jag är fullärd. Typ. Nästan.



Godmorgon, underbar dag! Lägg märke till de röda löven. Jag älskar röda löv!


Frukost och plugg


Tillståndet just nu...


Somna till Sex and the city nu på trean. A domani, spokojnie nochi! (blandar italienska och ryska).
Vi ses imorgon, godnatt!

Jag och sena inlägg

Jag är tom på ord just nu. Det är söndag idag och måndag imorgon (nähä?). Ny vecka. Jag har planerat min måndag i minsta detalj.

Måndag den 8 september 2008:

08.00 upp! frukost-time, plugga atomer
09.30 Promenad i höstsolen
11.00 Lunch (kyckling, sojabönor, linser och ris)
12.30 Naturkunskap B (det är faktiskt KUL)
14.00 Greja hemma, laga mat, tvätta mina alfafagroddar (mästarn), vila
16.00 Aerobics - love love love the music
17.00 Middag - Fisk!
18.00 Ryska (- 500 på kontot, böcker är förjävla dyrt alltså)
20.00 Go fika framför TVn - Kristallen.

Älskar min vardag, mycket fritid till träning och annat, plugga roliga saker (ryska, italienska steg 4, naturkunskap B). Roligt jobb och härliga människor. Mycket att se fram emot.

Btw;dDet är nåt med mig och sena inlägg. Bloggen är min nattkompis, jag är en nattmänniska. Men jag vill vill vill bli en morgonmänniska. Därför ska jag sova nu. God natt.

PS. Imorgon (senare idag) blir det bilder :) Jag lovade faktiskt efter tolv igår ;)

Löda igen!

Inge jobb ikväll/natt och inge träning, vilodag! Så idag var en riktigt bra dag. Jag vaknade kvart i tolv (som jag hade lovat Tobias) och vi for till stan. För det första så raggade jag upp naturkunskapsboken på Internet, skickade ett sms, ca 30 minuter senare är jag 150 kronor fattigare men en bok (som jag sa till mamma: det är inte en bok, det är boken) rikare (den kostar uppemot 400). Nöjd 1! Jag hittade finaste klänningen ever på H&M som jag letat efter (ni vet den där marinblå/vit randiga med polokrage och gulddetaljer?). Nöjd 2! Därefter for vi hem till Tobias mor som bjöd oss på kräftor, ostpaj, vitlöksbröd och Lindh chili choklad. Nöjd 3! Vi såg även filmen "Buss till Italien" på ettan. Skum. Sedan for vi till stan med Marjan och Tobias kusin Daniel och åt på Mc Donald's, en chicken burger. Nöjd 4! Vi köpte massa go-godis Nöjd 5! och såg ännu en film. Jag är frisk och oberoende. Nöjd 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 o s v...

Love love love
God natt.. det saknas bilder i denna blogg. Jag måste ta bilder imorgon.. Promise!

03.54

Jobbat ikväll. Slut som artist. Tobias och Krille är typ sötast. Väntade på mig från klockan två till kvart i tre mitt i natten så jag fick skjuts hem. Så jag tackade de med "hotell-frukost" (nattfika) ute på vår inglasade balkong. Mitt nybakade blåbärsbröd, kalkon, keso, tomat, gurka, paprika, te, mjölk. Imorgon är jag free! Så skönt. Sova sova sova, plugga plugga.. vara med Tobias!

Good night, sleep tight.


Grattis Tobias!

Puh, kom just hem från IKSU efter ett Stepmuskel-pass. Pepp pepp! Nu är det fredag och Tobias fyller hela 21 år idag!

Atomer..

Atomer, protoner, elektroner, neutroner, isotoper, atomnummer, masstal, valenselektroner, elektronskal, K-, L- och M-skal, 2, 8, 18, 32, grundämnen, metaller, ickemetaller, halvmetaller, periodiska systemet - ah mitt huvud spicker! Jag har nu pluggat i tre timmar i sträck (känns dock som en timma). Tiden verkligen flyger i väg då man pluggar. Jag har fortfarande massor att ta igen! Började med Naturkunskap B idag på Komvux för att få behörighet att söka till det program jag vill på Universitet till våren. Boken kostar 400 kronor, som tur var så lånade en supersöt tjej mig sin bok över helgen. Dessutom försökte hon förklara och lära mig idag. Jag var verkligen helt lost, men nu börjar det bli logiskt och jag har fått grepp om detta! Snart ska vi börja med kolhydrater, proteiner, enzymer, kost, muskler och sånt som intresserar mig. Så det får mig att kämpa igenom detta atom-fan-skap.

Nu ska jag handla lite, sedan plugga till ryskan som jag har ikväll. Känns ändå kul att plugga, saknat det lite. L i i i i i t e. Sedan blir det kvällspromenad med Tobias. Ledig imorgon! Guldvärt!

Nyss hemkommen..

..från Sundsvall med två stora Ikea-påsar, en stor ram (som ska målas om) till min affisch, en påse från Zara. Allt ska visas en vacker dag (typ imorgon?). Nu ska jag förbereda mig inför imorgon då jag ska börja naturkunskap B och har även min ryskakurs på kvällen. Sen ska jag träna också, typ simma :)

Nu blir det en Smoothie, är sjukt sugen på nåt gott till se Sex and the city. Puss

Random utflykt

Nu ska jag köra till Sundsvall!
IKEA, Zara, Monki..

Mål

Igår började "allvaret", alltså universitetet. Först och främst: jag älskar universitetet! Atmosfären, människorna, (det är ju inte precis nå puckon som går där utan engagerade människor med en stark vilja och med en positiv livssyn). Jag valde två kurser i våras - Nationalekonomi och Utveckling, globalisering och fattigdom. Den sistnämnda gick bort eftersom den krockade. Så jag valde ryska istället för att jag skulle få fullständigt studiestöd. Igår var första ryska lektionen och det känns helt rätt. Jag är ändå halv ryska (jag förstår allt) men kan inte skriva eller läsa.. så kan jag bara det så kommer allt att rulla på! Nationalekonomin gick dock bort idag. Jag pallar inte, finner ingen motivation och är less på allt efter tre år som har med ekonomi att göra. Det finns så mycket annat som är viktigare, till exempel hur vi mår och vad vi ska göra för att må bättre. Så idag har jag bestämt mig för vad jag ska läsa och jag är så glad! Det värsta som finns är att inte veta vad man vill, att inte ha ett mål eller något som man brinner för. Då är ju allt (enligt mig själv) meningslöst. Jag hatar känslan av meningslöshet och att inte hitta någon motivation från någonstans. Så jag följer mitt hjärta, i samarbete med min hjärna, nu. Jag ska bli kostvetare / hälsovetare / hälsopedagog / kostekonom - ja det finns många titlar och vägar. Jag vill arbeta med människor, jag vill arbeta mot att vi ska må bra, hjälpa. Jag älskar allt som har med välbefinnande att göra och kosten spelar så otroligt stor roll i hur vi mår.

Jag är så glad! Jag vet vad jag vill! Jag har ett mål att kämpa för! Äntligen..  det känns bara så rätt. Det känns som att jag känner mig själv lite mer nu, och jag är så otroligt tacksam. Tack Gud!

Nu ska städa upp och organisera mitt rum lite bättre. Böcker och viktiga papper ligger över allt och med det kläder. Så sjukt less, jag kan verkligen inte hänga upp ett plagg på en galge efter jag använt det. Helt omöjligt. Slänger det alltid på sängen eller lägger det på fåtöljen, till sist hamnar det på golvet. Stackars kläder. Sedan ska jag laga indiskt, träna och följa med Tobias och Marjan för att titta på fotboll. Sen go fika med mamma och Gossip Girl (hoppas hoppas det kommit upp). Nu ska jag äta en grape och dricka ett glas vatten!

Puss