Jag säger bara en sak:

är huvve dumt får kroppen lida.

Aj aj aj...


Jakt

Nu ska jag ut på jakt efter en vit sommardröm (studentklänning) och en ljusrosa bakelse (balklänning). Önska mig lycka till!

Nä, jag måste bara skriva det här. Jag såg sommardrömmen, jag såg den på ett annat shoppingscentrum, och den var perfekt! Jag såg den på skyltdockan, perfekt var den som sagt. Något annat distraherade mig och jag glömde kolla priset, affären och om det ens fanns någon kvar i affären. Det är 30 minuter med tåg från Rom. Varför???? Dumma dumma jag.



Varför har inte jag nå jäkla möss som jag gör min drömklänning?

Kalas!

image441
Lilltjejen blev ett år :)

image442

image444

image443

image446

Nu är jag mätt som få och behöver inte äta på en vecka tror jag! Haha.

jag.

image440

A.S. Roma i Stadio Olimpico

Min dag igår:

Jag & Riccardo ♥ vaknade igår vid lunchtid och solen sken ute. Vi bestämde oss för att ta oss en picknick ute :) Så vi gick till Mc Donald´s, köpte med oss "lite" gott och gick till Parco Appia Antica. Och oj, det var verkligen sommar, svensk alltså! 21 grader och skinande sol.

image438

Jag älskar detta ställe! Men vi passade inte in med våran Mc Donalds bland alla hurtiga italienare :P

image439

Därefter for vi till Stadio Olimpico och såg A.S. Roma - Livorno Calcio, som slutade med 1-1 tyvärr. Det var en viktig match och Totti skadades och kommer inte kunna att spela på 6 månader, står det i tidningarna idag. Vi såg fotbollen med Tove, den svenska tjejen och hennes pojkvän =)

image433

Sen gick vi till stan och åt på en restaurang och avslutade med en glass på Giolitti och gick mot Pantheon och satte oss där:

image434

image435

image436

Klockan blev mycket och vi var tvugna att kuta till bussen, som vi tog precis vid Colosseum.

image437

Tack för en trevlig kväll!

En dag pà stan i Rom..

Igàr tràffade jag en jàttesòt och trevlig svensk tjej hàr i Rom =) Vi gick pà stan och beràttade om vàra historier varfòr just Rom osv. Sedan àt vi lunch tillsammans vid Pantheon, bruschetta , pizza, dryck och Tiramisù. Màtta blev vi och vandrade sedan vidare efter Roms gator och pratade, fòrsòkte hitta en affàr med balklànningar men utan resultat. Fràgan àr om det blir balen i àr eller inte! Kan inte bara klànningen ramla ner fràn himlen.. det àr typ det jag gàr omkring och hoppas pà :P Sedan mòtte jag & Tove upp min amore och vi gick till Fontana di Trevi och àt en glass, sedan till Via Veneto fòr att sòka en kyrka dàr det bara àr sklettben pà en vàgg eller nàgot liknande, tyvàrr var det stàngt sà vi fàr ta det en annan gàng :) vi for istàllet till Villa Borghese och promenderade lite dàr. Sedan tog vi bussen hem :) En riktigt trevlig dag!


image430


image431


image432

Ciao igen!

Alltsà jag hade nàstan tànkt att làgga bloggen àt sidan men nàr jag gick in i morse hade jag sett att en viss Emiliaskrivit uppdatera sà dà gòr jag ju sàklart det ;)

Igàr landade jag i Rom efter att sagt hejdà till min italienska familj pà Milanos flygplats. Det var lite kànsligt och de har verkligen tagit vàl hand om mig; sà snàll och omtànksam familj! Hennes pappa var supergo och pratsam och làrde mig verkligen mycket pà italienska, hennes mamma lagade godaste maten ever sà jag har inte kànt hunger pà hela veckan, haha. Hennes bror var rolig och min italienska var jàttesnàll fast blyg och fòrsiktig :)

Jag màste beràtta om fòrrigàr dà vi var vid Cinque Terre. Ett av de finaste stàllen jag var pà. Ovanfòr havet gick en vàg som heter Via dell'amore (kàrlekens vàg), ààà sà vackert! Gàr ej att beskriva med ord sà hàr har ni lite bilder:

image421

image423

image427

image428
àkta Italien  med klàderna utanfòr fònstret!!

image429

The glass, Discoteca, jordbàvning

Jag har àtit stòrsta glassen i mitt liv tror jag (bilden gòr inte sitt ràttvisa) och nu màr jag som jag fòrtjànar. Ej mitt fel iofs, i Rom sà ger de ju pyttesmà glassar fòr 3 euro, men i lilla Novara sà vare ju en helt annan sak. Som ni ser. Var ju tvungen att àta upp hela, man kan ju inte làmna, inte det man kòpt. Smakerna jag ska ha pà min glass: choklad, jordgubb och citron. Mums!

image420


Igàr var vi, dvs jag, min amica italienska, hennes pojkvàn, hans kompis, hennes kompis, hennes svenne :P, i sin tur hennes pojkvàn och ja det ràcker, och bowlade och spelade biljard. Jag kom fyra av nio :P Men vann biljarden gjorde vi! Riktigt trevlig och kànner att min italienska bara blir bàttre och bàttre... hààààààrligt!

Ikvàll ska vi ut och dansa pà discoteca, alltsà pà en krog typ. Hàr àr det ingen àldersgràns inte utan har du bara fina skor sà kommer du in. Jag àr seriòs. En kille fòr inte ha fòr stòra klàder sà han liksom ser hànig ut. Varfòr kan det inte va sà i Sverige, sà man slipper se Nike och Adidas skor ute och lite hyfs och uppklàdnad? Mycket bàttre àn slitna òlhàvare. Hàr òppnar det tolv och slutar 5 pà morgonen. Inge 22 till 02 hàr inte :P Klàdproblem bara. Men det lòser sig! Jag ska iaf inviga mina klackeskor med guldklack!

Om 3 dagar àr jag àntligen med amore igen. Snart, pà Fiumicino! Non vedo l'ora! Men vet ni vad? Idag var det jordbàvning i Rom! Den kom
hàrifràn och R vaknade pà grund av det i morse klockan sju. Allt skakade i fem sekunder. Vad obehagligt! Jag har aldrig kànt nàgon jordbàvning. Har ni?

Solen har kommit fram hàr i Novara, àntligen! Regnat konstat dessa saker och kallt som fasen! Staden àr fòrresten lika stor som Umeà ungefàr och tempot àr mycket mycket lugnare àn Rom, fast jag gillar storstàder mer.
Men aja, vi hòrs! Trevlig lòrdag allihopen! Saknar mamma och amore! àlskar er. Puss

GARDALAND

Italiens stòrsta nòjesfàlt var vi pà idag. As hàftigt!
Bio med 3D och 4D. hur coolt som helst!

image415

image414

image417
den àkte jag!

image416

image418

image419


Milano - andra dagen

Hejsan!
Nu àr jag hàr uppe i norra Italien, fòr att vara exakt i en liten stad som heter Novara utanfòr Milano. Det àr trevligt hàr och italienaren jag bor hos àr supertrevlig! Hela familjen faktiskt och hennes pappa àr jàtterolig och de tycker jag àr bàst och àr fòrvànade att jag kan italienska sà bra. Sà ingen taskig engelska fòr mig inte. Skònt! Igàr àt vi pizza med alla sedan sà sov vi. Idag har vi varit pà deras skola och haft lite presentation och àtit god mat och fika! Dàrefter tog vi tàget till Milano, sedan tunnelbanan och nàr jag kommer upp se ser jag Domkyrkan. Hàftigare àn jag fòrvàntat mig!! Sedan gick vi och shoppade lite. Fanns H&M hàr, fast det mesta hade man redan sett i Sverige sà inget intressant men kòpte ett linne/klànning pà Zara. Sedan gick jag och min italienska till slottet. Ingen annan av svenskarna ville gà dit utan ville fara dàrifràn. Jag fattar inte. Man àr i Milano typ en gàng per liv och vill fara hem? Bedròvligt! Men tror inte de fòrstàr det hàr med sevàrdheter. Slottet var jàttefint och enormt, och parken bredvid var jàttevacker. Fast det regnade sà har jag haft en underbar dag! Nu àr jag màtt som fà efter en rejàl pastatallrik, kòtt, honungsmelon, godis och en bacio choklad. Imorgon bàr det av det Gardaland, sàgs vara jàttehàftigt och vackert! Jag var dàr dà jag var liten men kommer inte ihàg sà mycket tyvàrr. Vi hòrs imorgon!


image404

image411

image413

image412

image405

image406
Det sàgs att man fàr tur om man snurrar pà oxen sà hàr


image407

image410

image408

image409

Milano àr vackert, men inget àr vackrare àn Rom ;)
Puss!

God morgon på Arlanda

Sitter på Arlanda nu, nyss köpt mig en god frukost på Pressbyrån som består (nu mera bestod) av en drick yoghurt och en skink & ost fralla. Gott! Väntar på resten av gänget. Jag har redan checkat in. Det är grått här i Sthlm... klockan 09.10 lyfter planet och 12.10 tror jag att vi landar och då kommer de italienska studenterna att möta upp oss där. Spännande tycker jag! Stressigt inlägg jag vet. Men vi hörs. Ciao!

Arlanda - Snacka om för höga förväntningar

Glömde spara inlägget igår kväll:

Nyss landat och sitter på Arlanda just nu. Imorgon klockan 09.00 lyfter planet mot Milano. Ikväll sover jag här på Arlanda - Rest & fly. Jag är verkligen naiv, jag trodde liksom att jag skulle ha ett härligt hotellrum på fjärde våningen, en stor nybäddad dubbelsäng, ett vackert badrum med söta tvålar och nytvättade frottèhanddukar. Och vakna upp till en mumsig frukostbuffè. Men nej, rummet är typ 1 kvadratmeter, en våning säng, jag måste bädda själv och min packning ryms knappt där inne, och det värsta: det finns inget fönster!! Jag kommer bokstavligt talat känna mig som en fånge i natt. Snyft. Också måste jag duscha, men inte i den där fantastiska duschen jag fantiserade om, utan i ett rum med en dusch bara. Och mina schampoon ligger längst ned i väskan och jag måste packa om allt! Che palle. Jag är törstig. Jag är hungrig. Ingen frukostbuffè imorgon och allt är stängt nu. Tur att jag är lite smart som gjorde mig en förjäkla god kvällsmacka med massa grönsaker samt vindruvor och ett äpple tog jag med mig. Men nä inget La dolce vita här inte!

Vi hörs i Milano imorgon! Och en bra kväll alla!


Puh, hallå igen

Jag har haft fullt upp dessa dagar, vi har flyttat, städat, renoverat, ställt alla saker på plats och fortfarande är inte allt klart. Det fattas mycket. Men det kommer med tiden. Det värsta är i alla fall över. Det är skönt. Sedan säger jag bara: städa under sängen, o r d e n t l i g t ! Typ skruva upp hela sängen så får du en mindre trevlig överraskning om hur mycket skit du faktiskt sover ovanför varje natt åtta timmar, en tredje del av ditt liv. iiiio.

Nyss hemkommen från affären med 6 äpplen, 2 liter ekologisk mjölk, extrem bröd och kalkon rikare och 67,50 fattigare. Det är nu snöstorm ute, det blåsar som fan och jag har tappat hoppet på att våren någonsin kommer att komma till norra landet.

Men, jag sitter här på en madrass, med bärbara datorn, grönt varmt te i handen. Ikväll far jag till Stockholm och sover en natt där och sedan imorgonbitti i väg till Milano... så ci vediamo!


Denna torsdagmorgon

..längtar jag tillbaka till sommaren 2004, havet utanför Rom, eller nej.. jag längtar till sommar 2008 istället (se framåt). Som ni vet så älskar jag havet, otroligt mycket faktiskt. Av många anledningar. En av dem är att det är så härligt. Bara ligga under ett gult parasoll, sitta, se ut över havet, äta vattenmelon, bada, bli brun, bli blondare, känna sig fräsch. Innan man går hem springa längst stranden, syre. Snygga bruna ben. Saltvatten i håret, solblekt och ruffsigt, brun som en pepparkaka, en tunn sommarklänning som blåser i vinden när solen går ner, sand på fötterna, i skorna, i väskan, i mobilens alla hål, lukten av solskyddsfaktor, vattenflaska, en solig dag och ett stycke amore. Nä, det är så lovely. Det kommer bli så lovely!

image403
Rom 2004

Nu ska jag gå och dricka te, drömma, fortsätta med allt jobbigt så allt kommer att bli bra. För allt kommer att bli bra! Det måste bli det. Ta hand om er! För vissa saker går inte att köpa för pengar. BACIO!

Viktor Emanuel-monumentet 2004 & 2008

image401
augusti 2004

image402
mars 2008


Fan fel arm! Haha! Aja, nästa gång!

Ciao!

Nu fungerar blogg.se igen. Så nu kör vi! Fast egentligen, ska vi ta det om en vecka då jag är i Milano? För nu har jag ingen inspiration alls! Tittar jag ut genom fönstret ser jag grått, dimma och äckel. Ser jag på tv så ser jag inte Gossip girl utan A.S. Roma förlora mot Manchester United. Ser jag på mina naglar så är de inte rosa och välskötta utan naturliga och risiga. Jobbigt va? Nä det är faktiskt jobbigare än så. Men det ska vi inte prata om nu (började iofs skriva om det men det känns för privat och oangeläget att skriva här). Här är det bara La dolce vita som gäller. Visst? ;) Skämt å sido. Igår kunde varken jag eller mamma sova.. så vi gick upp mitt i natten och hade en "fest" med varm mjölk, digistivekex, päron, den äkta italienska fårosten som jag hade med mig från Italien och levande ljus. Efteråt somna vi båda som stockar. Skönt. Förresten är det första april idag: någon som blivit lurad? Det har faktiskt inte jag, men jag lurade mig själv i måndags: Jag gick upp vanlig tid (06.10), äter frukost, sminkar mig, klär på mig, tar bussen till sjukhuset, väntar där 10 min för att sedan ta mig till skolan. Som ni vet så ställde man om klockan i söndags och jag ser att klockan på dataskärmen på sjukhuset inte överensstämmer med min så jag tänkte: vafan kan inte ens de ställa om klockorna? Så oproffsigt. Sedan så tittar jag på min mobil, och på klockan där igen. Ser att ingen står på busshållplatsen utanför och då slår det mig. Jag glömde ställa om mobilen (alla andra klockor hade jag ställt om förutom dvd:n och datorn), eller mobilen var för lat för att ställa om sig själv. Jag förstod då att jag hade hett alarmklockan på 06.10 men egentligen var klockan 07.10. Jag låg en timma efter alla andra. Jag skrattade åt mig själv, skrev ett sms till amore hur dum hans flickvän egentligen är och tog bussen hem och städade ut hela min garderob.