Norrland

image280
En helt vanlig dag till skolan.. visst är Norrland för underbart ?
Sorry, men jag är ingen Norrland-tjej. Jag är egentligen inte ens skapt för dessa kalla breddgrader och det finns många som kan intyga det. Förfryser mina fingrar vid typ en minus grad.

Kommentarer
Postat av: Johanna Andersen

Jösses! Och jag tyckte vi var exotiska som har rådjur i trädgården.. =P men ballt, seriöst! Att springa på renar hade varit lika coolt som att springa en zebra utanför dörren, haha... har aldrig sett en ren i hela mitt liv =)

Det var en lång historia ni hade! Påminner faktiskt lite om den med min expojkvän =) men var under hela historien blev ni tillsammans?

(Jag har försökt göra denna historien kort också, men det är svårt, haha! :P) Jag träffades aldrig honom in real life, utan på internet. Inte så jätteromantiskt =P i augusti 2003 fick jag ett mejl med texten "very nice girl", typiskt italienare =P han hade hittat mig i någon medlemskatalog och addat. Med i mejlet fanns en bild på honom och det var verkligen ett foto på min drömkille! Tänk dig det, allt som du föreställt dig att din drömkille ser ut, och så skickar han ett mail till dig :P rätt sjukt, egentligen. Hursomhelst svarade jag men fick aldrig något tillbaka. Ett halvår senare skickade jag ett mail till och så svarade han och så började vi chatta på msn. Fast vi hördes nästan aldrig, bara någon gång i månaden, och vi bråkade jämt för han berättade gärna hur mycket han tyckte om blonda svenska flickor och jag gjorde tydligt klart att jag inte var intresserad ens av att chatta med såna killar! Men jag fortsatte i alla fall, han var ju min drömkille, liksom =P
Nästan ett år efter första mailet från honom börjar vi sms'a, varje dag. Lärde känna varandra mer. Blev mer intresserade av varandra =P det kom fram att han är fotomodell (därutav hans sjukt fina utseende) och att hans pappa har någon form av transportföretag. Först tänkte jag att han hade ett litet kontor och körde bilar men sedan skulle det visa sig att det var lite större än så... :P

Ännu ett år senare träffades vi för första gången, för han brukar nämligen åka till Sverige varje sommar. Så vi stämde träff inne i stan. Och det är fortfarande läskigt när jag tänker på det för när han kom gående mot mig var det verkligen som om hela världen stannade, jag bara gapade och såg drömkillen komma gående och jag trodde jag skulle svimma! :P helt sjukt! Nu i efterhand fattar jag att jag inte borde varit så dum som trodde att en så sjukt snygg italienare verkligen skulle vara intresserade av bara en blond svensk tjej... :P men det är lätt att vara efterklok, eller hur?
Vi gick i alla fall runt på stan och pratade. Alla tjejer runt omkring vände sig om och stirrade, några till och med ropade högt "gud vad snygg!", och vi stötte på två svenska tjejer han träffat kvällen innan som blev minst sagt besvikna när det insåg att han var på dejt med mig. Sedan sa vi hejdå och han åkte tillbaka till italien. Bara några månader senare kom han till sverige igen och vi träffades åter. Vi gick på cafè och käkade chokladkaka, och han gled närmare och närmare och la armen om mig och.. du vet =P sen dess var vi tillsammans, i nästan två år. Han kom och hälsade på mig varannan månad och ringde varje dag och så. Han var faktiskt en underbar pojkvän och jag var jättekär hela tiden!
Men när jag kom till honom första gången, i februari förra året, räckte det med att jag bläddrade igenom hans mobiltelefon och hans dator så förstod jag att han inte varit helt ärlig med sina svenska flickor. Han var ALDRIG otrogen men jag hade bara en grundregel; INGA skandinaviska tjejer. Inte chatta med dem, inte träffa dem, inte sms'a dem, inte ens titta på dem! =P och jag hittade en hel dator full med bilder, msnkonversationer, telefonnummer och en kontalktlista full med svenska tjejer... och konversationer där han sa saker man inte borde säga, om man säger då! Jag mådde jättedåligt och vårt förhållande var dödsdömt efter det. Det värsta var att han tyckte att han kunde dumpa mig (för det var han som inte orkade med mitt gnäll mer..) en vecka efter min artonårsdag, som jag valde att spendera med honom, och sedan tro att vi skulle bli bästa vänner. Direkt. Inte mindre när jag hade hela mitt projektarbete att stressa färdigt, de sista två månaderna i gymnasiet, min student (han skulle ju gå med mig på balen!) strul i familjen och så vidare... jag är fortfarande arg på honom för att han är en sån porco, men han är ändå viktigt så jag kan inte riktigt släppa taget =/

Dessutom är hans pappa överförtjust i mig, vet inte riktigt varför :P han älskar mig och brukar ringa ibland och prata. Det visade sig sen att han äger ett enormt transportföretag där i italien, och har dessutom lagerlokaler i london och paris, bor i ett femvåningsslott och kör en maserati :P så mitt ex är extremt bortskämd, tyvärr. Men han pappa är en underbar man och han tjatar jämt om att jag ska komma och hälsa på och bo hos honom, så han kan köra runt och visa mig saker i italien =P och så vill han att jag ska plugga ekonomi så jag kan flytta dit och jobba hos honom, för inga av hans anställda kan engelska :D och jag hade säkert tagit chansen att åka dit om inte mitt dumma ex fanns i närheten hela tiden.. ;)

That's my story! =P jag började plugga italienska innan jag träffade honom och var i italien en massa både innan och efter vårt förhållande. Har rest i nästan hela norditalien och så sicilien och sardinien =) och jag säger som du, jag älskar la vita italiana! Hela deras no problemo!-filosofi, maten, städerna, språket och människorna. Fast om jag skulle bo i italien skulle jag nog ändå hålla kvar det svenska i mig med köttbullar och vägra ha skor inomhus (jag antar att riccardo också har det, eller hur? :P ) och inte bli alltför italiensk! Men jag skulle verkligen vilja bo där och leva i den italienska rytmen lite =)

Man kan väl åka till italien via erasmus tror jag, men då måste man ha pluggat i sverige ett år först =/ jag har en kompis som åkte direkt till rom efter gymnasiet och började plugga ekonomi på ett british university. Jag vet inte hur hon fick ihop med pengar och sånt, men jag tror hon bor i en värdfamilj och fick något stipendium. Jag vill som sagt inte plugga på universitetet där (har hört talas om de där esami italiani, vilken mardröm!) men gärna stanna ett år eller två och plugga italienska eller jobba.. förresten har jag blivit lite nyfiken på R, hur gammal är han och vad gör han? Pluggar, antar jag? =) och om du är 88:a antar jag att du är 20 snart? Själv är jag 89:a, jag började hela skolkalaset ett år tidigare så det är därför jag redan är ute =)

Jag tror vi slår rekord på långa kommentarer, haha :P men det är kul att hitta någon som drömmer samma drömmar men som ändå sitter fast i samma båt, om du förstår vad jag menar! ;) är verkligen glad att du hittade mig! Jag koller min blogg konstant på jobbet för att se om jag fått svar från dig, haha ;) skriv gärna dessa superlånga kommentarer =)
nu är det dags för middag, ta hand om dig och hoppas du svarar snart! Tantissimi abrracci,
Johanna (F)

Postat av: Johanna Andersen

Ciaooo!! Ber tusen gånger om ursäkt för att jag inte skrivit förrän nu, men jag har jobbat för två personer hela helgen och verkligen totaldäckat i sängen så fort jag kommit hem =/ men idag har jag varit ledig och nu har jag återhämtat mig! Hoppas du är redo för en bamsekommentar ;)

Om mitt ex, det började med att hans pappa tog med honom till sverige en gång och sedan var han fast. Som du och jag om italien ;) så han kommer hit i sin bil med en bunt kompisar och sedan lever de la dolce vita svedese några veckor! Jag kan föreställa mig var han hade för sig innan han träffade mig, den blondingalningen... =/ han bor inte direkt i venedig men en timma därifrån med bil, och är för tillfället 21 år. Och jag träffade honom faktiskt när jag var där sist! Han är inte alls lika slående snygg som han var innan :P vi tog en aperitivo och sedan åt vi middag och bara pratade. Jag pratade om mitt jobb (jag städar på ett sjukhus, för tillfället i ett bårhus :P) bara för att jäklas med honom, och helts äckla honom lite när vi åt, hehe... :P och han pratade om den nya tjejen han träffar som är en blond italienska, blåögd, spelar golf och plugga ekonomi. Ohhh så fantastisk hon är. Like i care? :P jag vet att hans pappa tycker mer om mig ändå, hehehe...

Lära sig dricka vin! Det är precis det jag vill med :P min exkilles pappa försökte lära mig finessen med att skvalpa runt det i galset innan man dricker för att det skulle smaka mer men jag märkte ingen skilnad alls, haha. För mig smakar allt vin likadant =P med undantag av spumante! Jag älskar mousserande vin, helst vitt. Tänk det på en balkon i solnedgången med alla italienare som skrik-pratar med varandra nedanför och susar fram och tillbaka på scootrar... ah, fy tusan vad man längtar till italien ibland! :)

Tur för oss att vi är blonda, det är verkligen så att det är lätt att få jobb om man är en vacker svensk blondin... =P när jag praktiserade på hotellet på sicilien ville de seriöst anställa mig! :P jag tror absolut att hotell, resebyråer eller cafeer skulle vara lätt för oss att få jobb på om man kan både engelska och italienska. På hotellet fick jag alltid skriva breven till gästerna eller matmenyerna för dagen för de tyckte min engelska var helt fantastisk.. :P så, vi säger såhär, vi drar till italien och söker jobb på ett cafe och lever livet, vad säger du? =P

Var förresten inne på http://www.avista.nu/ härom dagen och kikade, de har faktiskt språkresor till några stora städer i italien och ganska skapliga priser, bland annat rom om du vill tittae på det.. =) man läser italienska fem dagar i veckan och väljer själv hur länga man vill stanna, och dessutom kan man välja att dela en lägenhet med en kompis eller boende hos en värdfamilj. Har du bott hos någon annan familj än riccardos någon gång? Själv har jag gjort utbytelseresor till italien tre gånger under gymnasietiden och tyckte det var lika mysigt att bo hos en familj varj gång.. =) man kommer verkligen in i det italienska livet! Förutom när jag bodde hos min förra pojkvän för hans morsa måste tyckt illa om mig eller något, hon sa aldrig ett ord till mig även fast hon visste att jag kan italienska. (Hans föräldrar är skilda..) Jag måste helt enkelt gifta mig med en italienare så jag får leva så varje dag, hehe! Fast inte i samma byggnad som restan av min släkt! Delar riccardo hus med sina morföräldrar eller så? Jösses, jag har nog av att bo i samma byggnad som föräldrar och lillasyster redan nu, det får räcka när jag gift mig! :P

Så du åker till rom snart, din lyckans ost? :) jag kan inte fatta att jag faktiskt var där för en vecka sen, det känns som en månad sen jag var i venedig! Lova att njuta av rom för mig med =P och nästa resa får banne mig bära av till rom, man kan ju inte vara italienfantast utan att ha sett huvudstaden! Du får skicka en kopia av ditt projektarbete som jag kan ha som guidebok, hehe! Perfekt ju =) Nu får jag ta och lägga mig, ska man vara på jobbet 6 på morgon får man gå och lägga sig tidigt... =/ ta hand om dig och tantissimi abbracci! Hoppas du hör av dig prestissimo ;)
/ Johanna

2008-02-25 @ 20:01:30
URL: http://johannaandersen.tjejsajten.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback